Creax en UGent meten je innovatiepotentieel met online tool

Hoe innovatief ben jij? Om dat te weten te komen, ontwikkelde Creax met UGent Innduce.me, een online tool die jouw ‘innovatiepotentieel’ in kaart brengt.

6 november 2014

Delen

Innovatie
”In veel tests moet je zelf zeggen hoe innovatief je bent, dat is weinig objectief.” (Cédric Velghe, onderzoeker Universiteit Gent)

Het voorbije jaar heeft innovatieconsulent Creax samen met Universiteit Gent de tool Innduce.me ontwikkeld, een simulatietest die het innovatiepotentieel van professionals in kaart brengt. Wie de test invult, krijgt feedback over zijn potentieel om succesvol innovaties te bedenken, promoten en realiseren.

"Anderhalf jaar geleden kregen we aan de Universiteit Gent de vraag van Creax of we het innovatiepotentieel van mensen in kaart konden brengen", zegt onderzoeker Cédric Velghe. "We hebben eerst gekeken naar bestaande tests. Dat leverde niet veel op. Als innovatie daar al een paramater was, ging het vaak om zelfbeoordeling. Je moet zelf zeggen hoe innovatief je bent. Dat is uiteraard weinig objectief."

Zo groeide het idee om een simulatietest te ontwikkelen die deelnemers confronteert met probleemsituaties. "Uit de oplossing die ze aankruisen, leiden we af hoe innovatief ze zouden kunnen zijn", aldus Cédric Velghe.

Selectiemiddel

Innduce.me, zo heet de test, onderzoekt drie elementen om te weten te komen hoe innovatief iemand is. Kun je een opportuniteit herkennen of een idee bedenken? Krijg je dat idee verkocht aan een manager of een investeerder? En kun je het realiseren binnen de voorziene tijd en met het gegeven budget?

De voorbije maanden werd Innduce.me uitvoerig getest bij werknemers uit verschillende bedrijven en sectoren. "Creax wil de test uiteindelijk commercialiseren", zegt Cédric Velghe. "Ze mikken dan vooral op bedrijven die voor een innovatietraject staan en zich afvragen of hun werknemers daar klaar voor zijn. Maar het kan ook gebruikt worden om de juiste mensen aan te werven of het innovatiepotentieel in te schatten van een bepaalde afdeling binnen een organisatie."

(wv) – Meer info: www.innduce.me

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.