Check: hoe gelukkig voel jij je in je job?

Loopbaanbegeleiding, wat kun je ermee? Laat die vraag beantwoorden door Oxalis, een door de VDAB erkend dienstencentrum voor loopbaancheques, tijdens een gratis infosessie loopbaanbegeleiding op 1 en 22 april in Wondelgem.

1 april 2015

Delen

Bij Oxalis kun je op 1 en 22 april terecht voor een gratis infosessie over loopbaanbegeleiding.

"Oxalis betekent ‘klavertje vier’, en dat is precies waar we voor werknemers en werkgevers naar op zoek gaan", vertelt consultant strategisch HRM en innovatieve arbeidsorganisatie Isabelle Stubbe.

"Werken aan een innovatieve arbeidsorganisatie op basis van ownership en gedeelde verantwoordelijkheden. Via persoonlijkheidstests bepalen we hoe medewerkers optimaal ingezet kunnen worden in een organisatie, met zo weinig mogelijk stress over structuren of jobinhoud. We bekijken samen wat mensen hindert in hun job, om dan die factoren uit te schakelen en te gaan streven naar een groter geluksgevoel op de werkvloer, rekening houdend met talenten, competenties, waarden en allergieën. Als happy medewerker verbeter je de werking van de hele organisatie, gewoon door je eigen talent optimaal in te zetten. Een hiërarchische organisatiestructuur kan dan taken en verantwoordelijkheden gaan verdelen op basis van competenties. Om dat te bereiken, ontwikkelde Oxalis een heel eigen methode op basis van bevragingen, workshops en tests. De resultaten koppelen we terug naar iedereen in de organisatie. Met het team bepalen we dan een deadline om de actiepunten die de motivatie verhogen duurzaam in te voeren. Voor follow-up zorgen we ook. Doorgaans draait zo’n traject uit op een echte win-win voor werkgever en medewerkers."

Energievreters

"Onze aandacht voor loopbaanbegeleiding past in die zoektocht naar meer happiness in je job", vervolgt Stubbe.

"Als individuele medewerker kun je loopbaanbegeleiding aanvragen via loopbaancheques. Zowel zelfstandigen als werknemers kunnen er gebruik van maken. Je betaalt 40 euro voor vier uur coaching, de Vlaamse overheid springt bij voor 550 euro. Bij Oxalis coachen we je daarbij. Eerst krijg je een gratis en vrijblijvende infosessie over mogelijkheden en doelen van loopbaancoaching. In een uur leggen we alles haarfijn uit: hoe aanvragen, cheques aankopen, het verloop van je loopbaanbegeleiding, wat is mogelijk, wat niet – en ook hoe wij daarbij te werk gaan. Stap je in, dan vul je een gedetailleerde online persoonlijkheidstest in om je energiegevers (aangeboren talenten) en -vreters (remmen en allergieën) in kaart te brengen. Bij het intakegesprek debriefen we je over de resultaten. Wij reiken je tijdens een verdiepingsgesprek technieken aan om je energievreters beter te beheersen. Uit het afsluitende gesprek volgt een persoonlijk ontwikkelingsplan. Let wel: wij bieden je een inspanningsverbintenis – je wordt deskundig gecoacht – maar geen resultaatsverbintenis. We garanderen je dus geen nieuwe job. Dat is ook lang niet altijd dé oplossing. We bieden je wel een duurzame methode waar je niet alleen in je job maar ook in je dagelijks leven iets aan hebt. In dat opzicht levert loopbaanbegeleiding je wél altijd iets op. Voorbeeldje? Een werkneemster van een overheidsbedrijf met een burn-out kwam er op basis van onze begeleiding achter dat ze niet thuishoorde binnen de bedrijfscultuur en het team waar ze werkte. Alleen al begrijpen wat er gaande was, nam veel stress weg bij haar. Uiteindelijk vond ze een nieuwe, voor haar veel betere baan bij een privébedrijf."

(wv) - Erkende dienstencentra voor loopbaanbegeleiding: www.vdab.be/loopbaanbegeleiding 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.