Ceo Recupel laat medewerkers los dankzij coaching

Coaching hielp Peter Sabbe, ceo van Recupel, om zijn medewerkers 'los' te laten en te vertrouwen op hun talent. "Ik had de neiging om overmatig te controleren. Ik was té aanwezig op kantoor."

1 juni 2015

Delen

"Ik zag hoe ik functioneerde. Dat kwam niet overeen met de manier van werken die ik voor ogen had.” (Peter Sabbe, ceo Recupel)

Recupel, dat in ons land de inzameling en de verwerking van afgedankte elektro-apparaten organiseert, groeide de voorbije tien jaar uit van start-up tot een volwassen bedrijf met een dertigtal medewerkers.

Voor ceo Peter Sabbe was dat het signaal en het moment om de organisatie anders te leiden. "Ik wilde komaf maken met het top-downverhaal waarin ik als ceo bij elke beslissing mee aan de touwtjes trok. Ten eerste vergt dat heel veel tijd, die ik niet aan andere zaken kan spenderen. Ten tweede willen we ook een aantrekkelijke werkgever zijn voor nieuwe medewerkers. En als je in hartje Brussel gevestigd bent, is elke troef welkom."

Recupel sprong op de kar van Het Nieuwe Werken en maakte werk van flexibele uren, mooie werkplekken, plaats- en tijdsonafhankelijk werken, ... Mentaal vroeg die aanpak om een bocht van 180 graden, zowel bij het management als bij de medewerkers. "We kenden al wel glijdende uren, maar groot was die marge niet. De gewoonte eiste dat je hier tussen acht en negen arriveerde en niet voor vijf uur 's avonds vertrok", vertelt Peter Sabbe. "Iemand die in de namiddag naar de tandarts ging, moest daar een halve dag verlof voor nemen. Punt aan de lijn."

Confronterend

Vandaag, twee jaar later, is er veel veranderd bij Recupel. Mee dankzij de coaching die het management, ceo incluis, kreeg via hr-dienstverlener SD Worx. "Ik ben me er van bij de start bewust van geweest dat verandering begint aan de top", zegt Peter Sabbe. "Als ceo moest ik het voorbeeld geven. Als ik mijn houding niet verander, waarom zou de rest dat dan wel doen?"

De coaching die de organisatieontwikkeling bij Recupel ondersteunde, was meer dan eens confronterend, geeft de ceo toe. "De eerste keer dat ik met mijn coach Kirsten sprak, was ik daar niet goed van. Ze heeft me een spiegel voorgehouden. Ik zag hoe ik functioneerde en dat dit niet overeenkwam met de manier van werken die ik voor ogen had."

"Peter worstelde met het probleem waar veel bedrijfsleiders mee zitten. Ze kunnen maar heel moeilijk loslaten", zegt Kirsten Florentie van SD Worx. "Het bedrijf werkte heel gesegmenteerd. Om echt te werken volgens de principes van Het Nieuwe Werken moest er vertrouwen gecreëerd worden, over de afdelingen heen."

"Ik had de neiging om overmatig te controleren, wou bij alles betrokken zijn. Ik fungeerde vooral als intermediair tussen de afdelingen, in plaats van mijn medewerkers te vertrouwen en ze te laten doen", geeft Peter Sabbe toe.

Open agenda's

Inmiddels heeft Peter Sabbe geen eigen kantoor meer. Wat hij voordien wel had, een vrij groot zelfs, met een hoge 'drempel' voor zijn medewerkers. Nu werkt hij tussen hen, als hij al op kantoor is, want door meer te delegeren heeft Peter opnieuw tijd gevonden om te ondernemen. "Mijn aanwezigheid is minimaal geworden. Ik concentreer me nu op onze stakeholders, in plaats van de interne gang van zaken te controleren."

Maar niet iedereen kan even goed overweg met de nieuwe openheid op de kantoren van Recupel. Alle agenda's, ook die van Peter Sabbe, zijn bijvoorbeeld publiek. "We hebben intussen afscheid moeten nemen van twee van onze medewerkers. Zij konden zich niet vinden in onze nieuwe manier van werken."

De veranderingen bij Recupel zijn niet alleen het gevolg van ander gedrag, maar ook van een andere structuur, vertelt Kirsten Florentie. "Het ene kan niet zonder het andere. De organisatiestructuur is aangepast, met minder hiërarchie en minder muren tussen de verschillende afdelingen."

Helemaal afgerond is dat proces nog niet. "We werken eraan", zegt de ceo. "Zo'n verandering vergt tijd. Maar we maken goede vooruitgang."

(wv) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.