Callebaut wil duizend koks opleiden in Chocolate Academy

Professionele koks die de knepen van het koken met chocolade in de vingers willen krijgen, kunnen daarvoor terecht in de gloednieuwe Callebaut Chocolate Academy in Wieze. Sergio Herman en Peter Goossens geven er masterclasses.

12 september 2014

Delen

Pascale Meulemeester van Barry Callebaut
"We krijgen ook semi-professionele hobbykoks over de vloer die hun carrière een nieuwe wending willen geven." (Pascale Meulemeester, Barry Callebaut)

‘Concheren', het urenlang voorzichtig kneden van chocoladedeeg op hoge temperatuur, is maar een van vele handelingen die bakkers, patissiers, dessertkoks en andere professionals met een uitgesproken voorkeur voor het cacao-aroma onder de knie krijgen in de ‘bean tot chocolate-class’ in de vernieuwde Callebaut Chocolate Academy in het Oost-Vlaamse Wieze.

“De academy in Wieze bestaat al meer dan 25 jaar. Maar het gebouw waarin we les gaven, werd te klein. Daarom hebben we een nieuwe Chocolate Academy gebouwd, groter, met meer capaciteit en helemaal afgestemd op de professionals die hier les komen volgen”, zegt Pascale Meulemeester, vice president global brands and marketing bij Barry Callebaut.

Sergio Herman en Peter Goossens

De nieuwe Chocolate Academy beschikt over vier ateliers: één voor chocolatiers, voor bakkers, voor patissiers en één voor de horeca. “Onze lesgevers halen we uit binnen- en buitenland. Het zijn stuk voor stuk grote talenten of ervaren chefs. En bekende koks zoals Peter Goossens en Sergio Herman nodigen we uit om een masterclass te komen geven in onze academy”, vertelt Pascale Meulemeester.

Wieze is niet de enige plek te wereld waar Barry Callebaut een academy heeft. Maar het is wel de enige Callebaut Flagship Academy. “Omdat Callebaut-chocolade een 100 procent Belgisch product is dat zijn thuisbasis heeft in Wieze”, aldus Pascale Meulemeester.

Mini-plantage

“Hier ontdekken professionals het hele productieproces, van boon tot chocolade”, legt Pascale Meulemeester uit. “We hebben hier zelf een mini-plantage aangelegd om te tonen hoe de cacaoplanten groeien. De meeste personen die hier les komen volgen, hebben dat nog nooit in levende lijve gezien.”

De andere academy’s, zestien in totaal, bevinden zich onder andere in Chicago, Shanghai, Mexico, Rusland, Brazilië en Spanje.

De Chocolate Academy staat open voor iedereen die professioneel aan de slag wil met chocolade. “We krijgen zelfs semi-professionele hobbykoks over de vloer die hun carrière een nieuwe wending willen geven”, zegt Pascale Meulemeester.

Met zijn nieuwe academy mikt Callebaut op zo’n duizend ‘studenten’ per jaar, een pak meer dan de driehonderd die de chocolademaker tot nu toe ontving. “Dankzij de extra capaciteit die we gecreëerd hebben en ons uitgebreid opleidingsprogramma, moet dat zeker lukken”, besluit Pascale Meulemeester.

Callebaut Chocolate Academy 

(wv) - Meer info: www.chocolate-academy.com 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.