Britse miljardairs dubbel zo rijk als voor de crisis

Crisis? Welke crisis? Het fortuin van Britse miljonairs is alleen maar verdubbeld sinds de start van de recessie in 2009.

11 mei 2015

Delen

De een heeft de crisis al moeilijker doorstaan dan de ander, zo blijkt uit The Sunday Times Rich List van 2015.

Verdubbeling

Terwijl je in 2009 nog maar 55 miljoen pond moest waard zijn om de Rich List te halen, is dat tegenwoordig al minstens 100 miljoen pond. Niet alleen is dat haast een verdubbeling, het is ook nog eens 15 miljoen pond meer dan een jaar geleden. Wat wil zeggen dat de grootste toename zich het afgelopen jaar voordeed en wat het de grootste toename maakt in 18 jaar.

Groot-Brittannië telt met zijn 117 miljardairs de meeste grootverdieners ,op de VS en China na. 117 is niet niks: het is 12% meer dan vorig jaar en maar liefst 172% meer dan in 2009, wat de financiële schok van de crisis voor de superrijken toch lijkt te minimaliseren.

De stijging van miljardairs de afgelopen 12 maanden wordt vooral toegeschreven aan de aandelenbeurzen FTSE 100 en Dow Jones Industrial Average, die het uitzonderlijk goed deden dit jaar.

Rich List

Wie staat er zoal op die Rich List? Succesvolle ondernemers, geldschieters en grote namen uit de financiële wereld, maar ook de meer gemediatiseerde sport- en entertainmentsterren prijken op de lijst. Zo zien we David en Victoria Beckham, Salma Hayek en Catherine Zeta-Jones, maar ook George Clooney schittert op de lijst der superrijken.

De allerrijkste Brit/Amerikaan is de in Oekraïne geboren en getogen petroleumgigant, investeerder en zakenman Len Blavatnik, die goed is voor zo’n 13,17 miljard pond. Om een schril contrast te schetsen, de gemiddelde Brit zou 526.800 jaar moeten werken om aan dat bedrag te raken.

(sjv) – Bron: Express.be / Theguardian.com 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.