BREAK: Tijd voor koffie

De koffiebars blijven hoge toppen scheren. De in april geopende BREAK Espresso Bar kan rekenen op een uitstekende ligging vlakbij het station van Leuven, maar dat is lang niet de enige troef van deze lichte en sfeervolle zaak.

4 november 2011

Delen

BREAK Espresso Bar
Bondgenotenlaan 175
3000 Leuven

Score: 4 / 5

Eerst en vooral is er natuurlijk de koffie. Ook echte koffiekenners zijn van mening dat je hier de betere kop kan krijgen, met dank aan onder andere de uitstekende espressomachine. Ik bestel zelf een cappuccino en moet toegeven dat het resultaat verbluffend is. In het schuim van de koffie tekent zich een hartje af. Latte art, ofwel het versieren van koffieschuim, is niets minder dan het visitekaartje van de echte barista (vakman in het koffiezetten, red.). Uitbater Michiel De Gelder blijkt een professional te zijn.

Knusse zithoek

BREAK is huiselijk ingericht. Aan de muren hangen enkele schilderijen en kartonnen koffiepotverpakkingen ter versiering, op de vloer ligt een gezellig tapijt. Aan de ingang biedt een brede toog plaats om ook een laptop open te slaan. Achterin de bar bevindt zich een ingerichte zithoek, compleet met knusse zetels en een salontafeltje vol tijdschriften. Een boekenrek en grote zwart-witfoto’s maken het geheel af.

Ik wijs naar de brownies die uitgestald liggen op de toonbank en laat me na een woordje uitleg zonder al te veel interne weerstand verleiden tot een impulsieve aankoop. De brownie met een toetsje kokos moet eraan geloven. Terwijl ik de krant lees probeer ik me te herinneren of een simpele brownie al eens eerder zo heerlijk smaakte.

BREAK in Leuven  BREAK in Leuven  BREAK in Leuven 

Haastige reizigers

Wie van mening is dat een brownie of muffin niet volstaat om de honger te stillen, kan zich ook te goed doen aan een van de vele eenvoudige en minder eenvoudige broodjes die op de menukaart prijken. Voor 3 à 4 euro heb je hier een Athene (feta, zongedroogde tomaten, tonijn en rucola), een Berlijn (boulet, mayo, curry ketchup, augurk, tomaat en ei) of een Nice (brie, honing, nootjes en appel). Daarnaast heeft Michiel ook een waaier aan smoothies in de aanbieding. De suggestie van de dag is een smoothie met appel, banaan en honing.

Haastige reizigers die zich naar het station moeten reppen om hun trein te halen, kunnen hier al net zo goed even binnenspringen. Al de koffies zijn immers ook verkrijgbaar in meeneembekers. Voor een ‘koffie van de dag’ betaal je overigens de verwaarloosbare prijs van 1,50 euro.

Waar?


Grotere kaart weergeven 

(mo) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.