Bouwsector blijft zoeken naar geschoolde krachten

Voka Kamer van Koophandel Halle-Vilvoorde verwacht de komende maanden een grote groei in de bouwsector in de regio. Jeroen Nevelsteen van bouwbedrijf Peremans uit Halle bevestigt de heropleving in de bouwsector. Hij verwacht aanwervingen zowel binnen het bedrijf als bij onderaannemers.

24 december 2015

Delen

“Bouwvakkers blijven gegeerd, en moeilijk te vinden.” (Jeroen Nevelsteen, bouwbedrijf Peremans)

Het orderboek van bouwbedrijf Peremans was nog nooit zo goed gevuld als vandaag, zegt zaakvoerder Jeroen Nevelsteen. Na meerdere slappe jaren trekt de bouwsector eindelijk weer aan. Al betekent dat niet meteen dat er bij Peremans zelf veel banen voor bouwvakkers bijkomen. "Dat komt omdat er in de bouwsector vaak een beroep gedaan wordt op onderaannemers”, legt Jeroen Nevelsteen uit. "Wij werken relatief weinig met eigen arbeiders. In dat opzicht betekent meer opdrachten niet meteen meer aanwervingen van gespecialiseerde bouwvakarbeiders. Maar het werk moet sowieso gedaan worden, dus verwacht ik dat er via de onderaannemers wel vraag zal zijn naar extra personeel."

Bij Peremans werken een twintigtal bedienden en een dertigtal arbeiders. Tien jaar geleden lag die verhouding heel anders: een tiental bedienden op ruim zestig arbeiders. Net doordat er met onderaannemers gewerkt wordt, is er steeds meer omkaderingspersoneel nodig. De nieuwe mensen die Peremans aanwerft, komen dus vooral in de administratie en bij het superviserend personeel terecht, eerder dan in traditionele bouwjobs.

Onderaannemers

Volgens Jeroen Nevelsteen zijn er heel wat redenen waarom het aantrekkelijk is om met onderaannemers te werken. Onder meer de specialisatie in de sector speelt een grote rol. Maar de voornaamste is de resultaatsverbintenis met de opdrachtgever, legt Nevelsteen uit. "Omdat wij aan onze onderaannemers ook een resultaatsverbintenis opleggen, kunnen we veel gemakkelijker de kwaliteit garanderen. We kunnen immers niet van onze mensen eisen dat ze in alles even goed zijn."

Werken met onderaannemers vergt ook een ander personeelsbeleid, zegt Nevelsteen. "Als je met eigen mensen werkt, ben je vooral werkuren en manuren aan het beheren, en moet je ervoor zorgen dat de ploegen op de juiste manier samengesteld en aangestuurd worden. Als je met onderaannemers werkt, ben je meer bezig met de naleving van veiligheidsvoorschriften en reglementen, en met controleren of het geleverde werk aan de kwaliteitseisen voldoet."

Knelpunten

Een andere reden is dat bepaalde profielen in de bouw moeilijk of niet te vinden zijn. "Als we zelf de mensen niet vinden, zijn we wel verplicht om het werk uit te besteden", zegt Jeroen Nevelsteen. "Er is een structureel probleem met de doorstroming vanuit de scholen. Bouwvakkers blijven daarom gegeerd, en moeilijk te vinden." De bouw is iets wat je al doende leert, zegt Nevelsteen. Daarom biedt Peremans elk jaar stageplaatsen aan waar leerlingen kunnen meelopen met een ervaren medewerker. Nevelsteen verwacht veel van het 'duaal leren' (deeltijds leren en werken) dat de Vlaamse overheid promoot, maar kent nog geen concrete initiatieven voor de bouwsector.

Peremans werd in 1937 opgericht door de familie Peremans en realiseert vooral industriële projecten, kantoren, residentiële projecten, utiliteitsbouw en scholen, zoals de school ‘De Groene Parel’ in Sint-Pieters-Leeuw of de renovatie en nieuwbouw voor de Heilig-Hartschool in Jette. Ook de Colruyt-groep doet regelmatig een beroep op Peremans.

(ed) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.