BMW Belux ondersteunt stages bij concessiehouders

Voor het tweede jaar op rij doen leerlingen autotechniek van KTA Pro Technica Halle praktijkervaring op bij BMW Vandeperre in Sint-Pieters-Leeuw. Met dit stageproject wil BMW Group Belux iets doen aan het tekort aan geschoolde autotechniekers.

10 april 2015

Delen

Stagiairs KTA Pro Technica Halle
"Als je mensen met ervaring wil, dan moet je mensen de kans geven om ervaring op te doen.” (Dirk Basteleurs, BMW Vandeperre)

In het voorbije schooljaar sloegen BMW Group Belux en KTA Pro Technica Halle voor het eerst de handen in elkaar. Leerlingen uit het vijfde en zesde jaar autotechniek kregen vier weken technische bijscholing op de hoofdzetel van BMW in Bornem, en konden de opgedane kennis meteen in de praktijk brengen tijdens stages van twee weken bij een concessiehouder uit de regio. De ervaringen waren zo positief dat er dit scholjaar een vervolg kwam.

Beroep met toekomst

"Autotechnieker is een knelpuntberoep", zegt Pieter De Wit van BMW Group Belux. "Er staan 2.500 vacatures open in de sector, en we weten dat veel van onze concessiehouders wanhopig op zoek zijn naar nieuwe medewerkers. Door deze stages mee te ondersteunen, zorgen we ervoor dat zij de beste mensen krijgen en dat meer jongeren voor autotechniek kiezen. Want het is een beroep met toekomst."

Voor de leerlingen is het grote voordeel van dit project dat zij met het allernieuwste materiaal leren werken. "In een moderne auto zit meer technologie dan in de raketten die astronauten naar de maan brachten", weet Sven Van der Meylen van KTA Halle. "Een school heeft gewoon de middelen niet om altijd de recentste apparatuur en diagnosetoestellen in huis te halen."

Werkplekleren

Het programma van de stages wordt opgesteld door BMW en KTA Halle samen. Tijdens het theoretische deel in Bornem maken de leerlingen kennis met de technologie die in recente BMW-modellen ingebouwd zit. "We vinden het belangrijk dat ze een goede theoretische basis meekrijgen voor ze op de werkvloer komen", zegt Tasha Hammenecker van BMW Group Belux. "Zo kunnen ze meteen ingeschakeld worden als ze bij een concessiehouder beginnen werken."

Bij BMW Vandeperre in Sint-Pieters-Leeuw draaien dit jaar de vijfdejaarsstudenten Jordan en Steven mee in de werkplaats. Ze werken mee aan het onderhoud en de herstelling van binnenkomende wagens. "Het oorspronkelijke plan was om kijkstages te organiseren, waarbij leerlingen alleen maar mogen observeren", vertelt Dirk Basteleurs, verantwoordelijke van de dienst naverkoop.

"Maar dat leek ons te saai. Het is beter dat ze de handen uit de mouwen kunnen steken. Dat vergt van ons een extra inspanning, want iemand moet hen uitleggen wat ze moeten doen, en controleren of het werk goed gedaan is. Per slot van rekening wordt de wagen waaraan ze werken nadien weer opgehaald door iemand die er met zijn familie in gaat rondrijden. Maar onze medewerkers hebben dat er graag voor over. Ze weten dat ze zelf ook begonnen zijn via een stage of leercontract. Als je mensen met ervaring wil kunnen aanwerven, dan moet je mensen ook de kans geven om ervaring op te doen."

Jordan vindt het werk veel leerrijker dan de oefeningen die je op school krijgt. "Elke auto die hier binnenkomt, heeft andere problemen. Zo leer je veel meer bij." Ze hopen in hun zesde jaar weer zo'n stage te kunnen doen. Dat het bij een aantrekkelijk merk als BMW kan, is mooi meegenomen. "Hier kan je met de BMW 6-reeks werken, op school zou dat gewoon onmogelijk zijn", zegt Steven.

Knelpuntberoep

Erik Ketter, operationeel directeur van BMW Vandeperre, beaamt dat het erg moeilijk is om autotechniekers te vinden. "We zijn vorig jaar in september met een aanwervingscampage gestart in verschillende media. Pas na een half jaar hebben we geschikte kandidaten gevonden." Nochtans betaalt de sector niet slecht: een beginnend automechanieker kan rekenen op een uurloon van 13 of 14 euro.

Arnaud, een van de studenten die vorig jaar aan het programma deelnam, kreeg na afloop een contract aangeboden en is nu bij BMW Vandeperre aan het werk. "Dat is het voordeel van zo'n systeem van werkplekleren: de leerlingen zien hoe het er in de praktijk aan toegaat en of dat iets voor hen is, en wij zien of ze het graag doen en gemotiveerd zijn", zegt Erik Ketter.

Ook voor wie er niet meteen een job aan overhoudt, is een stage een verrijkende ervaring. "Je ziet dat aan de zesdejaars die vorig jaar meegedaan hebben", legt Sven Van der Meylen uit. "Als er een probleem is, gaan ze veel sneller zelf op zoek naar een oplossing in plaats van aan mij te vragen wat de oplossing is."

Didactisch materiaal

BMW Belux ondersteunt nog andere initiatieven om leerlingen praktijkervaring te laten opdoen. Via het wisselstukkenprogramma krijgen technische scholen afgedankte onderdelen om te gebruiken als didactisch materiaal. "Bij een van onze concessiehouders kwam er onlangs een echtpaar met een dertien jaar oude wagen die niet meer hersteld kon worden. Hij kon hen overtuigen om de wagen aan een school te schenken in plaats van hem naar de schroothoop te sturen", vertelt Tasha Hammenecker. Met de scholen wordt ook informatie uitgewisseld, zoals technische onderhoudshandleidingen van nieuwe wagens.

Ook na de aanwerving zet BMW in op vorming. Nieuwe medewerkers in het dealernetwerk volgen een verplicht opleidingstraject, en worden ook daarna regelmatig bijgeschoold. "Je mag rekenen dat er in een garage als de onze elke dag wel iemand op een of andere opleiding zit", besluit Erik Ketter.

Naast BMW Vandeperre ontvangen ook de concessiehouders Jean-Michel Martin in Anderlecht, Van den Broeck in Dilbeek en BMW Brussels in Evere stagiairs van KTA Halle.

(wv) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.