Belgische werknemer ziet toekomst zwarter dan buitenlandse collega's

"De Belgen maken zich geen illusies. Minder dan één op de drie verwacht een loonsverhoging.”

Een premie of een bonus in 2015? Daar verwacht de werkende Belg zich allerminst aan. In vergelijking met zijn internationale collega's toont hij zich erg pessimistisch over een mogelijke economische relance.

Een en ander blijkt uit de Randstad Workmonitor. Terwijl internationaal gemiddeld zes op de tien werknemers een verbetering verwachten van de economische situatie in hun land - een stijging van 9 procent tegenover een jaar geleden - denkt slechts één Belg op de drie daar zo over.

In Brazilië en India zijn werknemers het meest optimistisch (93%). België zit in het peloton achteraan met Frankrijk, Luxemburg en Japan. Dit zwartkijken zorgt er ook voor dat de Belg zich weinig kans geeft op een bonus of een premie. Slechts vier op de tien Belgische werknemers denkt dit jaar zo'n extraatje te krijgen.

Geen loonsverhoging

Internationaal denkt de helft van de werknemers dat. Zweden (27%), Denemarken (22%) en Griekenland (21%) zijn echter nog pessimistischer. In Mexico, China en India is het vertrouwen het grootst. Ook wat hun salaris betreft, maken de Belgen zich geen illusies. Minder dan één op de drie verwacht een loonsverhoging.

Wanneer het over de eventuele automatisering van zijn job gaat, heeft de Belg dan meer vertrouwen. Slechts één Belgische werknemer op de vijf vreest dat zijn functie in de loop van de volgende tien jaar geautomatiseerd zal worden. Een trend die in schril contrast staat met hoe Indiase en Chinese werknemers daarover denken. Zeven op de tien vrezen hun job te verliezen als gevolg van de toenemende automatisering.

Meer aandacht voor talent

Uit de Randstad Workmonitor blijkt ook dat het ontwikkelen van het aanwezige talent voor bedrijven alsmaar belangrijker wordt om zowel voldoende tewerkstelling te genereren als om 'aantrekkelijk' te blijven op de arbeidsmarkt.

Dit toont zich nu al op de werkvloer. Iets meer dan de helft van de ondervraagde werknemers zegt dat hun werkgever meer tijd en middelen investeert in het ontwikkelen van talent dan pakweg tien jaar geleden. Op dat vlak scoort België overigens gemiddeld (54%), terwijl India en China zich onderscheiden met respectievelijk 86% en 81%.

 

(wv) 

Meer info over Loonindexering , Hoeveel ben ik waard? , Loonbrief , Meer/minder verdienen

22/01/2015