Belg verdient 3.181 euro bruto per maand

Het gemiddeld maandelijkse brutoloon dat je in België kunt verdienen, bedraagt 3.181 euro. Al zijn de regionale verschillen groot. Brussel betaalt het best, gevolgd door Waals- en Vlaams-Brabant.

9 oktober 2017

Delen

Dit alles blijkt uit de Jobat Loonwijzer. Een loon van 3.181 euro is natuurlijk een gemiddelde en veelverdieners halen zo’n gemiddelde naar boven. Daarom is het misschien een goed idee om ook de mediaan te vermelden. Die ligt in ons land op 2.875 euro bruto. Concreet betekent dit dat de helft van de ondervraagden minder verdient dan 2.875 euro en de andere helft meer verdient dan dat bedrag.

Brabant

Over heel het land bekeken, verdien je in Brussel het meest: gemiddeld 3.506 euro bruto per maand. Ook al daalt dat gemiddelde licht, in Brussel verdien je nog altijd ruim 300 euro meer dan gemiddeld in heel België. Ook Waals-Brabant (3.328 euro bruto) en Vlaams-Brabant (3.304 euro bruto) betalen hun werknemers significant meer dan gemiddeld.

Hoeveel verdien je waar in België?
Het verschil heeft te maken met de omstandigheden. In het Brusselse bevinden zich nogal wat grote bedrijven en organisaties, zoals de Europese Unie. Ook kaderleden en ambtenaren zijn er goed vertegenwoordigd, en die verdienen gemiddeld meer dan arbeiders en bedienden. In de provincies Luik, Namen, Henegouwen, Limburg en West-Vlaanderen verdien je in verhouding dan weer minder. Maar ook hier gaat het telkens om gemiddelden.

(wv) 

Vergelijk jouw loon met dat van anderen. Check de Jobat Loonwijzer op www.jobat.be/loonwijzer 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.