Bedrijven en studenten vinden mekaar op studentconsultancy.be

Arteveldehogeschool en het Agentschap Ondernemen creëerden een platform waar bedrijven een beroep kunnen doen op de expertise van studenten bedrijfsbeheer en officemanagement.

26 september 2014

Delen

studenten bespreking
De studenten van Arteveldehogeschool helpen bedrijven onder andere met onderzoek en advies.

De website www.studentconsultancy.be is een nieuwe ontmoetingsplaats voor bedrijven en laatstejaarsstudenten uit de richtingen bedrijfsbeheer en officemanagement van de Gentse Arteveldehogeschool.

Bedrijven kunnen er stageplaatsen aanbieden, topics posten die studenten kunnen inspireren tot een masterproef, maar ook een aanvraag plaatsen voor professioneel advies, al dan niet begeleid door docenten, en onderzoeksprojecten.

Contact tussen studenten en bedrijven

Het idee achter het platform, dat Arteveldehogeschool ontwikkelde met steun van het Agentshap Ondernemen, is dat er vanuit die studierichtingen heel wat diensten kunnen worden aangeboden aan het bedrijfsleven.

“De opleiding bedrijfsmanagement telt tien verschillende afstudeerrichtingen”, zegt Kristine Desmet, diensthoofd communicatie van de Arteveldehogeschool. “Logistiek, verzekeringen en financiën, fiscaliteit, accountancy, internationaal ondernemen … Bedrijven die met een vraag zitten over één van die topics kunnen daarmee terecht op dit nieuwe platform.”

De website moet het contact tussen studenten en bedrijven, dat er voordien ook al was, vooral vergemakkelijken. “Het is een plaats waar alle informatie samenkomt. Vroeger waren we erg afhankelijk van de persoonlijke netwerken van de afzonderlijke docenten. Er bereikten ons zo ook projecten en stages, maar als die intern moesten overgedragen worden, moest al die informatie mee verhuizen. Nu bewaren we alles op dit nieuwe platform, wat een stuk efficiënter is”, aldus Kristine Desmet.

Frisse kijk

De studenten zijn alvast erg enthousiast, zegt ze. “Dit is pure praktijkervaring, en dat is ook de reden waarom iemand kiest voor een professionele bachelor.’

Het nieuwe platform richt zich in de eerste plaats tot laatstejaarsstudenten. Zij vinden er stages en thema’s voor hun bachelorproef. “Als er om consultancy of onderzoek gevraagd wordt, kan dat begeleid worden door docenten. In dat geval is de dienstverlening ook niet langer gratis”, vertelt Kristine Desmet.

“De kostprijs is zeker een van de redenen waarom bedrijven een beroep doen op de inbreng van studenten, maar zeker niet de enige. Vaak zoeken bedrijven ook een frisse kijk op de uitdagingen waarvoor ze staan. En die vinden ze hier.”

www.studentconsultancy.be is al actief, maar werd deze week, aan de vooravond van het nieuwe academiejaar nog eens ‘officieel’ voorgesteld in het bijzijn van Voka-topman Jo Libeer en reclamemaker Guillaume Van der Stighelen.

(wv)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.