Asociaal gedrag op werkvloer is besmettelijk

Heb jij een bullebak rondlopen op je werk? Probeer hem of haar dan zoveel mogelijk te mijden, want voor je het weet, is ook je partner én diens werkomgeving geïnfecteerd!

27 september 2011

Delen

Asociaal gedrag is besmettelijk

‘Stress veroorzaakt door de aanwezigheid van asociale collega’s wordt na de dagtaak mee naar huis genomen’, besluiten onderzoekers van de Baylor University in Texas. ‘Dit heeft impact op het hele gezin en de partner, die deze stress ook meeneemt naar zijn of haar werkomgeving.’

‘Slachtoffers van verbaal geweld op het werk blijven vaak over hun problemen piekeren, wat ook thuis voor de nodige stresssituaties zorgt, ook bij de partner en andere huisgenoten’, verklaart Merideth Ferguson, professor management van de Baylor University. ‘Gevolg is dat deze vermoeider en meer prikkelbaar naar de eigen werkplek trekken en het gevaar van asocial gedrag aldus wordt voortgezet.’

De oplossing?

‘Het is crucial om asocial gedrag te stoppen voordat het uitdeint en ook de gezinnen van andere werknemers – en zelfs andere bedrijven – begint te treffen’, besluiten de onderzoekers.

Hoe? ‘Door mechanismen te ontwikkelen die asocial gedrag opsporen en programma’s als stressmanagement te voorzien’, aldus Ferguson.

(kv) – Bron: Express.be / Baylor.edu 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.