Anders nadenken is de boodschap!

Volgens prestatiecoach Garret Kramer denken veel mensen veel te hard na om problemen op te lossen dan werkelijk nodig is. Niet véél denken brengt de oplossing, wél een andere manier van denken.

8 februari 2013

Delen

nadenken
"Om een probleem te kunnen oplossen, moeten we begrijpen dat problemen altijd in ons denken bestaan, niet in de buitenwereld." (Garret Kramer, prestatiecoach)

Wanneer we te maken krijgen met een probleem, concluderen we in 99 procent van de gevallen dat harder nadenken over het probleem de oplossing zal bieden. Kramer vindt dit echter een foute manier om moeilijkheden te benaderen. Volgens de Amerikaanse prestatiecoach en auteur van 'Stillpower: Excellence with Ease in Sports and Life' zouden we bij problemen tot de conclusie moeten komen dat we gewoon op een verkeerde manier aan het denken zijn.

Hoe je dan wel een probleem oplost?

Om een probleem te kunnen oplossen, moeten we bijgevolg begrijpen dat problemen altijd in ons denken bestaan, niet in de buitenwereld. Met andere woorden: het is niet omdat je op een bepaald moment geen oplossing vindt, dat er geen oplossing bestaat. Wie denkt achteraf niet bij een op het eerst gezicht problematische situatie dat men zich er veel te veel zorgen over heeft gemaakt?

Besef dat de oorzaken van een probleem niet extern zijn, maar in je eigen gedachten liggen, aldus Kramer. Alles is perceptie, en eens je dit beseft, wordt je natuurlijke vermogen om duidelijkheid en antwoorden te vinden zonder enige moeite geactiveerd.

(nm) – Bron: Express.be & Businessinsider.com 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.