Amcor Flexibles: luchtdichte folie, niet voor lichtgewichten

Lokaal verankerd, internationaal aan de top: Amcor Flexibles Europe & Americas is ’s werelds grootste leverancier van flexibele verpakkingen. Wat de Gentse vestiging mist aan naambekendheid, vind je wél in de aantrekkelijke opleidings-, ontwikkelings- en carrièrekansen.

20 februari 2015

Delen

Autonoom aan de slag als operator bij Amcor kan pas na een intensief opleidingstraject.

"Amcor Flexibles is een chemisch bedrijf dat flexibele verpakkingsfolies produceert", licht hr-businesspartner Cindy Bogaert toe. "Denk aan verpakkingsmateriaal voor voedings-, dranken- en medische industrie. Luchtdichte verpakking voor koffiepads of dierenvoeding zijn goede voorbeelden, of condensvrije folies voor kraakverse slaatjes, scheurvrije afdekfolies voor verse voeding of hersluitbare belegverpakkingen. Medische toepassingen zijn steriliseerbare verpakkingen voor operatiekwartieren en voor de industrie leveren we onder meer ultralichte materialen voor de nieuwe generatie vliegtuigen. De folies worden hier bedrukt of gelamineerd en ook versneden. Wat buitengaat is een folie op een rol, dus geen individuele verpakking. Bij onze klanten worden die dan verder versneden, afgevuld en dichtgelast."

Amcor Flexibles in Gent telt ongeveer 400 medewerkers, waaronder 220 productieoperatoren. 180 mensen werken in ondersteunende diensten als kwaliteit, logistiek, technische dienst, sales, hr en finance. Amcor heeft als internationaal bedrijf met Australische roots een Europees hoofdkantoor in Zürich. "Gespecialiseerde medewerkers groeien vaak internationaal door", vertelt Bogaert. "Profielen waar we in Gent vaak naar uitkijken zijn operatoren laminage – we investeerden pas nog in een nieuwe lamineermachine – en ook voor coëxtrusie werven we regelmatig nieuwe operatoren aan. Ze werken in een volcontinuproces, in een vierploegensysteem. Binnenkort komen er vacatures voor masterprofielen, in procesondersteuning en continuous improvement."

Opleidingstrajecten

"Doctors in de scheikunde vind je ook bij ons kaderpersoneel: onderzoek en ontwikkeling zijn erg belangrijk voor Amcor. Innovatie is de backbone, want onze producten zijn nu niet bepaald gewone commodities." En van werken voor een wereldmarktleider in de chemische sector pluk je als medewerker natuurlijk de voordelen, toch?

Bogaert beaamt: "We hebben niet zo’n grote naambekendheid – we leveren geen eindproducten – maar dit is een boeiende, hoogtechnologische en gespecialiseerde werkomgeving. Ook voor onze operatoren, voor wie opleidingstrajecten er altijd bij horen. Je wordt toegewezen aan specifieke diensten en machines. De doorlooptijd van een operator drukkerij-laminage is toch negen tot twaalf maanden. Pas daarna volgt een autonome werkpost aan een machine, of het nu gaat om pas afgestudeerden uit een technische richting of meer ervaren profielen. Ook in coëxtrusie is er een traject van minstens een jaar om geleider of operator te worden. Daarna kun je je verder specialiseren. Veiligheid is zo belangrijk binnen die omgeving dat audits zowat deel uitmaken van de dagelijkse routine. Samen met de kwaliteit en innovatie van onze producten, houdt die precisie ons sterk."

(wv)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.