Akka zoekt ingenieurs tussen dinosaurussen

Voor het vijfde opeenvolgende jaar organiseert Akka Benelux zijn Engineering Day, een rekruteringsevenement waarop de deelnemers de activiteiten en jobmogelijkheden van het bedrijf kunnen ontdekken.

24 april 2015

Delen

"Wij helpen klanten om te innoveren en hun productiviteit te verhogen.” (Tiphaine Barrilleau, Akka Benelux)

Akka Benelux is de Belgische dochtermaatschappij van Akka Technologies, een internationale onderneming gespecialiseerd in hoogwaardige technologieën. Wereldwijd telt Akka Technologies meer dan 11.000 consultants in ruim twintig landen. "Wij helpen klanten in verschillende sectoren, zoals industrie, farmacie, chemie, automotive, farmacie, energie en telecommunicatie, om te innoveren en hun productiviteit te verhogen", zegt Tiphaine Barrilleau van Akka Benelux. In Duitsland en Frankrijk is Akka Technologies marktleider op de automotive- en aerospace-markt.

Akka Benelux is actief via twee Business Units. De Business Unit Engineering houdt zich bezig met het ontwikkelen en industrialiseren van producten tot aan de fase van prototypes en proefseries. Tijdens de fase van serieproductie die daarop volgt, helpt ze om de producten, de kwaliteit, de productieduur en de prestaties te verbeteren. Ze begeleidt klanten ook bij engineering-projecten rond nieuwe installaties en industriële uitrustingen.

De tweede Business Unit, Informatica en Systemen, is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van industriële en wetenschappelijke processen op informaticavlak. De kernactiviteiten zijn het ontwerpen van embedded systemen, het toezicht op industriële processen en het ontwikkelen van softwareoplossingen op maat.

De 450 medewerkers van Akka Benelux werken in het hoofdkantoor in Brussel of in een van de satellietkantoren in Antwerpen, Gent of Eigenbrakel. De kantoren zijn verbonden met een snel intranetnetwerk, zodat informatie makkelijk doorstroomt en samenwerken op afstand makkelijk wordt.

Interne vorming

Om de waarden en de kennis van Akka Technologies over te brengen, werd in 2007 het Akka-Instituut opgericht. Elk jaar volgen meer dan 1.200 medewerkers er een opleiding. Ze leren er over de nieuwste evoluties in hun vakgebied, en ontwikkelen er de vaardigheden en soft skills die ze in hun job nodig hebben. Om deze opleidingen nog toegankelijker te maken, ontwikkelt Akka een volledig opleidingstraject via e-learning.

Op 27 april organiseert Akka Benelux al voor de vijfde keer een eigen rekruteringsevenement, de Akka Engineering Day. Om die verjaardag te vieren, werd gekozen voor een originele locatie: de Galerij van de Dinosauriërs in het Brusselse Museum voor Natuurwetenschappen. Tussen de dinosaurusskeletten en meteorieten stelt het bedrijf zichzelf voor en geeft het informatie over huidige opportuniteiten en toekomstige ontwikkelingen. Het event staat open voor kandidaten met een master- of bachelordiploma in een van de sectoren waarin Akka actief is. Op de vorige editie daagden 150 belangstellenden op.

(wv) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.