Administratie, boekhouding en logistiek blijven knelpunten

Wat mogen we in 2017 verwachten van de Oost-Vlaamse arbeidsmarkt? Bart Goossens, associate director bij Robert Half in Gent, maakt een momentopname.

28 oktober 2016

Delen

Hr-dienstverlener Robert Half rekruteert en selecteert boekhouders, administratieve en logistieke profielen en financieel kaderpersoneel. Profielen waarvoor de vraag sterk blijft toenemen. “We onderzoeken de arbeidsmarkt op de profielen waarin we ons specialiseren, maar we bekijken het plaatje ook ruimer”, zegt Bart Goossens. “Omdat de regionale verschillen groot zijn, doen we dat voor elke provincie.”

Oost-Vlaanderen is een economisch welvarende regio met een sterke, gediversifieerde arbeidsmarkt in diensten en productie. “Zeker in de Gentse regio vormen de sterke kmo-markt, de haven, biotech en de Universiteit Gent en de hogescholen grote troeven. De vraag naar accountants en financeprofielen blijft groot. Commerciële binnendiensten zitten te springen om meertalige kandidaten – vooral Frans, Engels en Duits – en om boekhouders.”

Werkgevers moeten zich verkopen

Nichekennis loont, zoveel is duidelijk. Waarom zijn er dan niet meer kandidaten? ”De uitstroom van de hogescholen en de universiteiten in richtingen als bachelor accountancy- fiscaliteit of logistiek volstaat niet. Veel bachelors beslissen om toch een master te halen én steeds meer bedrijven proberen talent al vroeg aan zich te binden via stages. Zo krijgen heel wat pas afgestudeerden meteen een contract.” En dat leidt tot nog minder verse kandidaten.

Welke trends duiken nog op? “De spectaculaire groei van de vraag naar studenten met talen- of boekhoudkundige kennis. De jongste jaren zien we drie keer meer studenten aan de slag gaan via onze uitzenddivisies”, aldus Goossens. “Ten tweede zien we dat werkgevers zich moeten verkopen aan kandidaten. Employer branding wordt nog belangrijker en sociale media zijn de sleutel.”

Bedrijven in Oost-Vlaanderen concurreren ook volop met start-ups om nieuw talent aan te trekken. “Jonge ondernemingen met een vlakke organisatiestructuur en dynamische cultuur spreken pas afgestudeerden aan. Daar zijn bedrijven zich maar beter van bewust”, vindt hij. “Zeker in Gent is een informele start-updynamiek een dikke troef, bijvoorbeeld door flexwerken in te voeren. Start-ups doen trouwens nu zelf al een beroep op ons voor administratieve en financiële profielen.”

(wdh) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.