Karnivale (Aalst) wint 'Mijn Restaurant'

Donderdagavond weten we welk koppel Gaëlle en Claudio opvolgt als triomfator van de tv-hit 'Mijn Restaurant'. Wij lichten al een tip van de sluier op.

9 juni 2010

Delen

Ken en Karel van restaurant Karnivale in Aalst
Ken en Karel van restaurant Karnivale in Aalst.

Volgens de meeste polls wordt het Aalst. Al is het stemadvies heel erg verdeeld.

  • De internetpeiling van MSN voorspelt dat Ken en Karel als winnaars uit de bus zullen komen. Al is het ook in deze poll een nek-aan-nekrace: Karnivale in Aalst leidt met 51 %, amper 2 % meer dan Terrae in Genk.
  • Het stemadvies van de afvallers draaide dan weer uit in het voordel van Genk. Isaura en Jeroen (Mechelen) vinden dat Aalst moet winnen, Silke en Kristof (Nieuwpoort) en Ludovic en Jurgen (Halle) gaan voor Genk.
  • De professionele jury gaf Aalst dan weer meer punten. De 2 overblijvende koppels moesten op Culinaria Square, een prestigieus gastronomisch festival in Brussel, een gerecht serveren aan 16 sterrenchefs. Aalst kreeg 7,64 punten, tegenover 7,12 voor Genk.
 

Het belooft dus spannend te worden donderdagavond. Elke stem telt, Genk en Aalst zullen in deze laatste uren nog alles uit de kast moeten halen.

Wat na 'Mijn Restaurant'?

Wie ook de winnaar wordt, eenmaal de tv-camera’s verdwenen zijn, begint pas het echte werk. John Haenebalcke is opleider van onze toekomstige sterrenchefs en hoopt dat Genk en Aalst niet dezelfde lijdensweg meemaken als Dell'Anno, de winnaar van vorig jaar.

John is leraar aan de Hotelschool in Gent en heeft samen met zijn vrouw een eigen restaurant. Zijn gouden tip voor de winnaar: "Teer niet op je bekendheid. Hou de voetjes op de grond en blijf werken aan de publiciteit. Want eenmaal 'Mijn Restaurant' gedaan is, gaan de klanten niet meer automatisch binnenstromen. Je moet dan speciale acties doen om nog volk te trekken en via mailings je klanten op de hoogte houden. De winnaar moet stap per stap zijn zaak uitbouwen, goed zorg dragen voor de centen die binnenkomen en niet te veel investeren. Een goede boekhouder en bankier zijn onontbeerlijk. Dell'Anno is daar spijtig genoeg een voorbeeld van."

Vanaf vrijdag moeten ze ook zelf voor hun eigen centen zorgen. John: "De deelnemers aan 'Mijn Restaurant' krijgen een geldprijs als ze een proef winnen. Dit is gedaan eenmaal de reeks stopt. De realiteit is dat aspirant-restaurateurs van de bank heel moeilijk een investeringskrediet krijgen om de nodige investeringen te doen."

Veel jongeren voelen zich geroepen, weinig zijn uitverkoren. Een cliché, maar het klopt wel. John Haenebalcke: "Heel wat leerlingen verdwijnen na hun opleiding aan de koksschool naar een andere sector. Weinig afgestudeerden blijven in het vak: na 10 jaar is dat nog ongeveer 2 op de 20."

(mr)    

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.