88% van de bazen wil ander personeel

Wat als de wetgeving rond ontslag niet zo strikt zou zijn? Dan zou maar liefst 88% van de ondervraagde managers hun team grondig herzien.

8 augustus 2014

Delen

Uit een onderzoek van Yacht blijkt dat 40% van de managers, zonder hindernissen zoals wet- en regelgeving, hun medewerkers sneller zouden vervangen. Als er geen enkel obstakel is dan wil zelfs 88% dat doen.

Mismatch

“De resultaten zijn in mijn ogen onthutsend”, aldus Dick Koopman, directeur bij Yacht. “Uit de cijfers blijkt dat er vaak sprake is van een grote mismatch, waardoor mogelijk economische schade geleden wordt.”

Yacht wijt deze mismatch vooral aan een gebrek aan toekomstvisie bij organisaties, maar ze wijzen ook de huidige regelgeving als schuldige aan. Volgens hen kunnen managers niet altijd op voorhand weten welke kennis ze in de toekomst zullen nodig hebben. Dit belet hen om vroegtijdig in te spelen op een toekomstige kennisbehoefte. Zo ontstaan er dus mismatchen tussen huidige medewerkers en welbepaalde functie-eisen.

Omdat werknemers echter niet zomaar ontslagen kunnen worden, zitten managers vaak met een team dat niet optimaal (meer) functioneert.

Fout van het management

Het valt op dat organisaties die wél verder vooruit kunnen kijken en de evoluties op de (arbeids)markt in de gaten houden, meestal méér tevreden zijn over hun personeel. 35 procent van deze organisaties geeft aan over exact de juiste mensen te beschikken.

Deze cijfers zijn meteen een kritiek op de managers zelf. Het is immers niet altijd een kwestie van de juiste werknemer op de verkeerde plaats of een foute werknemer op de foute plaats. Een welbepaalde mismatch ontstaat onder andere ook door een tekortschietend management, die er onvoldoende in slagen om hun medewerkers in de ontwikkelingen mee te trekken en hen tijdig te informeren over wat er in de toekomst van hen verwacht wordt.

Nood aan juiste expertise

15% van de managers liet tijdens het onderzoek vallen dat ze van plan zijn om het komende jaar medewerkers te vervangen omdat hun profiel niet meer past. De overheid spant daarbij de kroon met 90%.

Binnen de huidige ontslagrechtregels werkt nog vaak de regel van ‘laatst binnen, eerst buiten’. Dit is in 27% van de gevallen een belemmering voor het ‘verversen’ van het personeel. Koopman: “In de huidige tijd zijn principes als ‘last in, first out’ niet meer te handhaven omdat het niets zegt over de expertise die mensen hebben. Het is voor iedere organisatie cruciaal om op het juiste moment over de juiste expertise te kunnen beschikken.”

Op langere termijn leiden dit soort regels dan ook tot grotere mismatchen en kunnen organisaties hun doelstellingen niet realiseren.

(sjv) - Bron: Intermediair.nl 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.