8 leiders om in de gaten te houden

Geen Barack Obama of Mark Zuckerberg, wél Justin Timberlake, David Chang en Stewart Butterfield: drie zakenmensen die aan een opmars bezig zijn. Hoewel ze al heel wat bereikt hebben, moeten de meeste mensen hen nog ontdekken. Jobat spitte voor je uit welke leiders je zeker in de gaten moet houden de komende maanden!

27 september 2011

DelenJustin Timberlake  

1. Justin Timberlake, acteur, zanger en investeerder van MySpace

Duizendpoot Justin Timberlake mag zich naast zanger en acteur nu ook aandeelhouder van MySpace noemen. Dit jaar kocht hij samen met Specific Media de netwerksite MySpace over. Als mede-eigenaar wil hij proberen de site nieuw leven in te blazen. Meer details geeft Timberlake op 17 augustus tijdens een persvoorstelling.

Sheryl Sandberg  

2. Sheryl Sandberg, COO Facebook

Ze heeft gewerkt voor Google en was ooit personeelschef op het ministerie van Financiën van Bill Clinton. Tot ze een interessant aanbod kreeg van Mark Zuckerberg. Terwijl deze laatste Facebook uitbouwde tot een internationale succesformule, zorgde de 38-jarige Sandberg ervoor dat het een miljardenbedrijf werd. Tegenwoordig wordt haar naam echter vaak genoemd als mogelijke opvolger van Timothy Geithner, de minister van Financiën van de V.S. Moet Mark Zuckerberg schrik krijgen? Een ding is zeker, deze vrouw met ambitie is nog niet aan haar proefstuk toe.

Michelle Rhee  

3. Michelle Rhee, oprichtster en CEO van StudentsFirst

Hoewel ze niet langer meer aan het hoofd staat van de D.C. Public Schools of Washington, blijft Rhee het hervormingsdebat voor scholen voeren via StudentsFirst, haar eigen organisatie. Haar doel? Onderwijs toegankelijk maken voor ieder kind, ouders meer betrekken bij de opleiding van hun kinderen … Ja, deze vrouw is ambitieus: tegen eind 2011 wil Rhee graag één miljoen volgers en 700 miljoen euro bijeenzamelen. Als trekker van een landelijk debat en auteur van een documentaire over het openbare schoolsysteem ‘Waiting for Superman’, heeft ze genoeg in haar macht om het te maken.

David Chang  

4. David Chang, chefkok en eigenaar van restaurantketen Momofuku

De ietwat rebelse chefkok David Chang, is een fenomeen in New York. Hij staat er vooral gekend om zijn gewaagd gebruik van onbekende Aziatische smaken en ingrediënten. Zijn restaurantgroep Momofuku bestaat uit enkele succesvolle New Yorkse eetbars, een bakkerij, een cateringbedrijf en zelfs een eigen glossy magazine, Lucky Peach. Maar dat is nog niet alles, het talent van de 34-jarige Koreaan werd al bekroond met tal van awards.

Rory Mcllroy  

5. Rory McIlroy, professioneel golfer

De nieuwe Tiger Woods is opgestaan. De Ierse Rory McIlroy heeft zich de laatste maanden in de schijnwerpers geworpen met zijn overwinning op de U.S. Open en enkele andere winnende toernooien. Voor luxe kledingmerken die constant op zoek zijn naar sportievelingen die hun merk willen promoten, is McIlroy een geschenk uit de hemel. Het is niet verwonderlijk dat enkele deals met bekende sportmerken dus niet lang op zich lieten wachten.

Indra Nooyi  

6. Indra Nooyi, CEO en voorzitter PepsiCo

Ze staat dan wel aan het hoofd van een van ‘s werelds bekendste junkfoodmerken PepsiCo, toch probeert Indra Nooyi zich in te zetten voor de gezondheid van de mensen. Hoe tegenstrijdig het ook mag klinken, Nooyi heeft er haar zaak van gemaakt om alle Pepsi producten te laten passen in een gezondere levensstijl: haar wetenschappers werken momenteel aan het verlagen van zoutkristallen in alle producten en proberen ondertussen ook een goede suikervervanger te ontwikkelen.

Seth Priebatsch  

7. Seth Priebatsch, oprichter van SCVNGR

‘Alles in het leven kan gespeeld worden als een videospel.’ Dat is alvast de denkwijze van Seth Priebatsch, bedenker van een locatie gebaseerd mobiel gameplatform. Een wat? Een spel waarbij je moet inchecken als je op een bepaalde locatie komt (bijvoorbeeld een winkel) en allerlei opdrachten moet uitvoeren. Hoewel hij heel wat concurrentie heeft van grote namen als FourSquare en Gowalla, begint Priebatsch toch heel wat terrein te veroveren. Momenteel heeft SCVNGR al meer dan een miljoen geregistreerde gebruikers. Een naam om te onthouden dus in de wereld van de online games.

Stewart Butterfield  

8. Stewart Butterfield, uitvinder van een gamingbedrijf

In 2008 verliet Stewart Butterfield, medeoprichter van Flickr, het moederbedrijf Yahoo. Amper een jaar later richtte hij, samen met vier ex-collega’s van Flickr een nieuw gamingbedrijf, Tiny Speck op. Volgens mensen die het eerste online game al mochten testen, zou het de nieuwe World of Warcraft kunnen worden. Als Glitsch dit jaar gelanceerd wordt, zijn wij alvast benieuwd of de voorspelling van enkelen zal uitkomen.

(mw) – Bron: Inc.com  

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.