7 op de 10 werknemers willen tot pensioen bij huidige werkgever blijven

Het nieuwe loopbaandenken is voorlopig meer theorie dan praktijk. Dat besluit HR-dienstverlener Randstad na een onderzoek bij 3.014 werknemers. Werknemers zien hun toekomst vooral bij hun huidige werkgever.

3 november 2014

Delen

oudere werknemer
"Meer dan de helft van de werknemers jonger dan 30 jaar wil bij de huidige werkgever blijven tot aan het pensioen.”

De perceptie over onze loopbaan is de voorbije decennia sterk veranderd. We werken niet langer een leven lang bij één en dezelfde werkgever, de job die we vandaag doen is niet wat er morgen van ons verwacht wordt en leren doen we niet enkel om nu beter te presteren, maar ook om onze werkzekerheid in de toekomst te garanderen.

Dat is de theorie, maar blijkt dat ook uit de cijfers, over de mobiliteit op de arbeidsmarkt bijvoorbeeld? Niet zo volgens Randstad. “De huidige mobiliteit wordt overschat, die van vroeger onderschat”, klinkt het. “De gemiddelde tijd die werknemers doorbrengen in één bedrijf daalt niet spectaculair of blijft zelfs redelijk stabiel. In België is dat nog meer uitgesproken dan in andere landen.”

Waarom werken we?

Om na te gaan hoe we over onze job denken, liet Randstad 3.014 werkende Belgen bevragen door onderzoeksbureau ICMA. Dat we dat niet alleen doen om geld te verdienen, is intussen al lang wetenschappelijk aangetoond. Het blijkt ook uit deze bevraging. Maar ons salaris is uiteraard belangrijk. Voor de meeste werknemers is het - begrijpelijk - de belangrijkste reden om te gaan werken. Daarna volgen zinvol werk hebben (86%), een boeiende en interessante job hebben (82%) en het kunnen ontplooien van de eigen talenten (81%).

“Het plezier in het werk haalt een score van maar liefst 76 procent. Dit staat in schril contrast met de visie van sommige opiniemakers dat een grote groep werknemers ‘s morgens met grote tegenzin naar het werk gaat”, concludeert Randstad in zijn onderzoeksrapport. De studie beweert bovendien dat werken als een soort plicht ten opzichte van de maatschappij nog steeds vrij belangrijk is. 2 op 3 respondenten zijn het hiermee eens. Bij jongeren is dit zelfs 3 op 4. De helft van de respondenten is beschaamd om werkloos te zijn. Bij 50-plussers daalt dit naar zo’n 40 procent.

Thuisgevoel

Volgens het nieuwe loopbaandenken zou de moderne werknemer minder dan vroeger gebonden zijn aan een bedrijf of werkgever. Randstad ging na in welke mate werknemers zich verbonden voelt bij hun huidige werkgever.

Uit de resultaten blijkt dat 58 procent van de werknemers de successen en problemen van het bedrijf ervaart als die van zichzelf. 47 procent voelt zich emotioneel verbonden met de onderneming. 67 procent voelt zich er thuis.

Op de vraag of men de rest van zijn loopbaan bij de huidige werkgever wil blijven, antwoordt 70 procent bevestigend. Dat is veel en spreekt tegen dat werknemers niet langer bij één en dezelfde werkgever willen werken. Ook op jonge leeftijd is die voorkeur duidelijk: 55 procent van de werknemers onder de 30 jaar wil de rest van zijn loopbaan bij de huidige werkgever blijven. Bij 30-39 jarigen is dit 67 procent.

Loopbaandenken

Deze resultaten relativeren het zogenaamde nieuwe loopbaandenken. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is de ‘life time employment’-gedachte nog helemaal niet op zijn retour.

Het aandeel ‘blijvers’ stijgt, zoals kon worden verwacht, met de leeftijd en daalt met de kwalificatie. Met andere woorden: hoe lager geschoold en ouder men is, hoe liever men bij de huidige werkgever wil blijven.

(Intern) solliciteren

Meer dan 1 op de 4 werknemers (28%) veranderde nog nooit van job en/of werkgever. Nog eens 11 procent veranderde alleen van job binnen het bedrijf. Zoals te verwachten, speelt hier een sterk leeftijdseffect. Bij 18-24 jarigen veranderde 57 procent nog nooit van job of werkgever. Bij 25-29 jarigen daalt dit cijfer naar 39 procent en bij 30-39 jarigen is dit 23 procent.

Wie binnen het bedrijf van job verandert, doet dit in de helft van de gevallen op eigen initiatief, in de andere helft op vraag van het bedrijf. Die sturing van het bedrijf is het sterkst bij jonge werknemers (-30 jaar), nadien nemen werknemers meer zelf het initiatief om intern van job te veranderen. De zelfsturing van werknemers is groter in grote bedrijven.

Zelf ontslag nemen, gebeurt het vaakst tussen de leeftijd van 25 en 39 jaar (69%). Boven de 40 en ook bij 50-plussers ligt dit aandeel nog steeds op 61 procent. Dit is opvallend gezien de objectief dalende kansen van deze groep op de arbeidsmarkt, zeker voorbij de kaap van 50 jaar.

Zeker van job

Belgen zeggen relatief zeker te zijn van hun job. Op het moment van het onderzoek was minder dan 1 op 10 respondenten in min of meerdere mate bevreesd voor zijn job. Volgens 2 op de 3 is de kans op jobverlies eerder klein tot ronduit onbestaande. 41 procent omschrijft die kans als erg klein tot onbestaande.

Dit zijn positieve cijfers, zeker als we rekening houden met het feit dat het onderzoek werd afgenomen in het tweede kwartaal van 2013, voordat er sprake was van het voorzichtige herstel van de economie.

(wv)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.