65 procent klaagt over bedrijfsuitstap

teambuilding

Bijna de helft van de Nederlandse werknemers (47 procent) heeft nooit een bedrijfsuitstap. Degenen die dit wel hebben, klagen er massaal over. Dat blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank.nl bij 1.000 respondenten.

Bijna 1 op de 3 heeft één keer per jaar een bedrijfsuitje. De meeste werknemers geven de voorkeur aan een sportieve uitstap (27 procent). Ook een diner (21 procent), een creatieve workshop (13 procent) of een ouderwetse activiteit zoals bowlen (10 procent) worden gewaardeerd.

Klachten

In totaal klaagt 65 procent van de werknemers, zo blijkt uit het onderzoek. Ontevredenheid wordt met name vooraf geuit, wanneer bekend wordt wat het team of bedrijf tijdens het uitstapje gaat doen (43 procent). 12 procent klaagt na afloop en 10 procent tijdens het uitje zelf.

Schol!

Een kwart maakt het soort bedrijfsuitje niet uit, als er maar een borrel is. Volgens Marc Borgman van NationaleVacaturebank.nl doen werkgevers er verstandig aan na afloop een borrel te organiseren. "Dan heb je het beste bedrijfsuitje te pakken."

(wv) 

Meer info over Ontspanning , Samenwerken , Teamwork

05/04/2011