5 tips om vlot op pensioen te gaan

op pensioen

55-plussers worstelen vaak met professionele en privéstress, zo blijkt uit uit een studie van marktonderzoekbureau InSites Consulting.

De 55-plussers konden in het onderzoek zelf oplossingen aandragen voor deze problemen.

Enkele voorbeelden:

  1. Werknemers op het einde van hun carrière de mogelijkheid bieden om minder uren te werken, om zo de overgang naar de massa vrije tijd makkelijker te laten verlopen.
  2. Workshops organiseren om werknemers bewust te maken van het probleem rond pensionering. Tijdens die workshops kunnen mogelijkheden voorgesteld worden om die extra vrije tijd in te vullen. Pasgepensioneerden zouden hun ervaringen kunnen delen.
  3. Vooral mensen met een hogere functie hebben het moeilijk om zich aan te passen aan de toegenomen vrije tijd. Zij kunnen als vrijwilliger gaan werken bij liefdadigheidsorganisaties die hun vaardigheden goed kunnen gebruiken.
  4. Mensen met minder sociale contacten bewust maken van het belang van een gezonde levensstijl. De voedings- en farmaceutische sector zouden deze mensen kunnen informeren over wat ze al dan niet mogen eten.
  5. Genoeg diverse sociale activiteiten organiseren voor gepensioneerden, zodat meer mensen hun gading vinden in het aanbod.
    

> Bekijk de resultaten van het InSites onderzoek  

(mr) 

Meer info over Pensioen , Wettelijk pensioen

06/01/2010