5 bedrijven geven het goede WK-voorbeeld

De Rode Duivels genieten van vakantie terwijl Oranje schittert op het WK. Heel wat Nederlandse bedrijven sluiten de deuren tijdens de wedstrijden van het Nederlands elftal.

22 juni 2010

Delen

WK versieringen op kantoor

Dit bedrijf zette gewoon zijn antwoordapparaat op tijdens de eerste WK-match van Nederland. Op één voorwaarde: in ruil voor die twee uurtjes ontspanning tijdens het werk moesten de werknemers in hun privétijd met bejaarden gaan wandelen.

 

Het vlees van barbecueman Jan is populairder dan de eerste helft van Nederland-Denemarken. De 100 werknemers van deze producent van Oranje-prullaria kregen vrij. Zo kunnen ze hun eigen producten op tv terugzien. De baas: “De Vuvuzela is heel vervelend, maar we hebben er wel goed aan verdiend.”

 

Dit uitzendbureau gaf haar klanten het ideale excuus om tijdens de werkuren naar de eerste wedstrijd van Oranje te kijken. Ze kunnen tijdens de match 2 keer 45 minuten komen netwerken. Tijdens de derde helft kunnen dan aansluitend echt professionele contacten worden gelegd.

 

300 Nederlandse ambtenaren uit Groningen kunnen samen op een groot scherm naar Oranje kijken. Op voorwaarde dat ze 2 uur verlof opnemen.

 

De 20 werknemers van deze garage hebben geluk: zij mogen alle wedstrijden van het Nederlands elftal volgen op het werk. Tijdens de wedstrijd Nederland-Kameroen zijn zelfs ook alle partners uitgenodigd om te komen smullen van een barbecue. Met 5 tv’s in de zaak zullen ze geen seconde moeten missen van de match.

En na het WK … is het de Tour de France!

(mr)  

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.