Baas mag enkel gezonde lunch voorzien
Volgens recent onderzoek is een ruime meerderheid van de werknemers van mening dat hun baas enkel gezonde voeding zou mogen aanbieden in de bedrijfskantine.
De tevredenheid bij de werknemers over de maaltijden in bedrijfsrestaurants is soms ver zoek. Slechts 53 procent van de werknemers die op vaste basis in de bedrijfskantine eet, is tevreden over de kwaliteit van het eten. Dit blijkt uit een onderzoek van carrièresite monsterboard.nl bij 462 werknemers.
Naast de kwaliteit van het eten, zijn ook behoorlijk wat werknemers – 47 procent - niet te spreken over de prijs en de weinige variatie in het aanbod. Nochtans zijn bedrijven er bij gebaat zo gezond mogelijke werknemers in dienst te hebben: fitte en gezonde werknemers presteren beter en zorgen ervoor dat het ziekteverzuim afneemt.
Met deze opmerkingen in het achterhoofd, is het niet verwonderlijk dat amper 35 procent van de ondervraagde werknemers in het bedrijfsrestaurant eet. De andere helft - 65 procent- kiest ervoor om de kantine te vermijden.
Van deze laatste groep, neemt 31 procent een eigen lunchpakket mee en eet 10 procent buiten de kantoormuren.
Ook opmerkelijk: 24 procent van de werknemers heeft niet eens een keuze. Bij hen is er geen bedrijfsrestaurant aanwezig!
Diegene die geen bedrijfsrestaurant voor handen hebben, kiezen er best voor om een eigen lunchpakket te bereiden. Hierdoor vermijden ze valkuilen als: broodjes van de broodjeszaak (lees: veel sauzen!) of een pizza van de dichtstbijzijnde pizzeria.
Vooral dat laatste is geen goed idee, want uit eten gaan maakt dik. Dit blijkt uit een onderzoek van het Instituut voor Tropische Geneeskunde In Antwerpen. Maaltijden op restaurant zijn heel wat ongezonder dan zelfbereide maaltijden : ze zijn vettig, zijn met veel zout gemaakt en bevatten minder vitaminen, ijzer en calcium.
(mw) – Bron: nu.nl, intermediair.nl
30 november 2011Volgens recent onderzoek is een ruime meerderheid van de werknemers van mening dat hun baas enkel gezonde voeding zou mogen aanbieden in de bedrijfskantine.
Eten achter je computer is geen goed idee. Het ideale moment om je Facebook te checken of de internetkrant te lezen, dat wel. Maar je wordt er wel dikker van waarschuwen diëtisten.
Uit nieuw Amerikaans onderzoek blijkt dat mensen die een middagdutje hebben gedaan, gemakkelijker nieuwe informatie kunnen opslaan in hun geheugen.
Werknemers die de lunch overslaan, zijn niet alleen ongezond bezig, hun arbeidsethos kost het bedrijfsleven ook nog eens bakken met geld. Smakelijk?!
Een half uurtje je bureau verlaten, maakt je een pak productiever. Daarom geeft Jobat je 7 tips voor de perfecte lunchpauze. Smakelijk!
Hey, young graduate! Weet jij al welke soorten vorming, training en opleiding er bestaan voor wie pas de werkvloer betreedt?
Hoe snel zeg jij je job op? Sommigen houden het enkele maanden uit, anderen blijven jarenlang loyaal. En wat maakt dat je kiest voor jobhopping?
We vroegen aan een 65-jarige gepensioneerde secretaresse naar haar vroegere job(s) en haar huidig pensioen...
Hoe komen al die heerlijk verse producten elke dag in de winkel terecht? Daar staan we veel te weinig bij stil. De vrachtwagenchauffeurs van Delhaize vormen een onmisbare schakel in het verhaal. “We zijn mee het uithangbord van de winkel.”