4 vakantieperikelen op een rij

ruzie

Uit een onderzoek van NationaleVacaturebank blijkt dat werknemers die op vakantie gaan niet altijd op evenveel begrip kunnen rekenen van hun collega’s. Enkele vakantieperikelen op een rij.

Een studie bij 1.000 respondenten van de Nederlandse vacaturesite NationaleVacaturebank toont aan dat werknemers in de vakantieperiode niet altijd even vriendelijk zijn voor hun collega’s …

4 vaak voorkomende ergernissen

1. De helft van de ondervraagde respondenten heeft totaal geen medelijden met een collega die om een bepaalde redenen helemaal niet op vakantie gaat. Ze zijn juist blij, want deze collega kan tijdens hun vakantieperiode het werk mooi overnemen.


2. Omgekeerd stoort 71% van de werknemers zich aan collega’s die op vakantie gaan, maar die hun werk niet voldoende overdragen aan achterblijvende collega’s.


3. Collega’s die continu over hun afgelopen vakantie praten, kunnen niet bij iedereen op begrip rekenen. Van de ondervraagden ergert ongeveer 15% zich hieraan.


4. Ook een baas die vanuit zijn vakantieverblijf toch nog een oogje in het zeil probeert te houden, valt niet echt in goede aarde. 14% van de respondenten vindt dit ergerlijk.


(nm) – Blog: Managersonline.nl 

Meer info over Collega's , Jaarlijkse vakantie

27/07/2012