3 op de 4 Belgen weigeren job zonder flexibiliteit

Belgische kantoorwerkers hechten veel waarde aan de mogelijkheid om zelf te beslissen waar en wanneer ze werken. 74% zou een job zelfs weigeren als die geen flexibiliteit zou bieden. Wereldwijd is dat 61%. Dat blijkt uit een recent onderzoek van Regus, ’s werelds grootste flexplekaanbieder, waarvoor bijna 40.000 kantoorwerkers uit 100 landen - waarvan bijna 300 in België – werden bevraagd.

2 augustus 2016

Delen

Flexibel werken

Tijdens de zomervakantie hebben velen de tijd om na te denken over de voor- en nadelen van hun job. Eerder Regus-onderzoek liet zien dat 41% van de kantoorwerkers dan ook overweegt om na de vakantie van werk te veranderen. Vaak gaan ze hierbij op zoek naar een betere balans tussen hun werk- en privéleven.

Flexibiliteit troef

“Werknemers die de mogelijkheid krijgen om meer van thuis uit – of vanuit een werklocatie dicht bij huis te werken - zullen minder snel elders hun heil gaan zoeken”, aldus William Willems, Algemeen Directeur van Regus België.

Zo gaf 44% van de respondenten (48% wereldwijd) aan dat ze langer bij hun vorige job waren gebleven als ze er meer flexibiliteit hadden gekregen. “Ondernemingen die talentvolle werknemers willen behouden of aantrekken, moeten hier rekening mee houden”, besluit Willems.

Flexibel werken heeft dan ook tal van voordelen:

  • Volgens 73% van de Belgische respondenten (78% wereldwijd) hebben ‘flexwerkers’ meer vrije tijd omdat ze hun werk beter kunnen inplannen. Hierdoor blijft er meer tijd over om door te brengen met familie en vrienden (88% tegenover 91% wereldwijd) of voor hobby’s (84% tegenover 83% wereldwijd).
  • 4 op op 5 respondenten – evenveel in België als wereldwijd – vinden dat flexwerkers een betere werk-privébalans hebben.
  • Flexwerkers zijn volgens 63% van de respondenten (71% wereldwijd) beter uitgerust omdat ze minder tijd kwijt zijn aan woon-werkverkeer. Het helpt hen ook om gezonder te leven (80% tegenover 74% wereldwijd).

(es) - Bron: Regus 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.