20.000 werknemers krijgen bonus van 8.900 euro

Gaat Porsche voor de titel van werkgever van het jaar? Als het aan de mooie bonussen ligt, wel.

30 maart 2016

Delen

De Duitse wagenfabrikant waardeert duidelijk zijn medewerkers en hangt een mooie beloning vast aan hun harde werk. Porsche werknemers die actief zijn in de regio Stuttgart en Leipzig, krijgen een stevige bonus van maar liefst 8.911 euro (‘911’, zoals in ‘Porsche 911’) per persoon.

Aanleiding

De beloning komt er als gevolg van hun fantastische verkoopsjaar. Volgens Porsche het beste verkoopsjaar in de geschiedenis van het sportautomerk.

Werknemers mogen sowieso al rekenen op een mooie bonus, want Porsche gelooft erin dat al hun werknemers meewerken aan hun succes en er dus ook in moeten delen. Een mooie traditie, en door de mooie verkoopscijfers ligt deze premie nu dus nog eens 300 euro hoger dan het jaar voordien. De bonus is daarbij per persoon gerekend en geldt voor de hele staf, zowel voor de ingenieurs als voor de productieteams, enkel deeltijdse werknemers zullen het met een minder hoge bonus moeten stellen.

Dieselgate

Toch is het verrassend dat Porsche dergelijke bonussen kan uitreiken en een dergelijk succesjaar achter de rug heeft, terwijl heel het Volkswagenimperium werd geplaagd door het sjoemelsoftwareschandaal: Dieselgate. Uiteindelijk maken zij toch ook deel uit van het VW-concern?

Verdiende lof

Uwe Hück, voorzitter van de ondernemingsraad, laat verstaan dat zijn werknemers fantastisch werk hebben geleverd en hiervoor beloond moeten worden. Hij geeft toe dat niemand dit succes verwacht had en dat niemand zelfs op de mooie resultaten had durven hopen, maar dat hij dus wel enorm trots is op wat iedereen samen bereikt heeft.

Ook Oliver Blume, voorzitter van de Raad van Bestuur van Porsche, looft de buitengewone teamprestatie van de Porsche medewerkers en vindt de bonus meer dan verdiend. “De bonus is een verdiende beloning voor de grote inzet die onze werknemers hebben getoond. Ik wil hen dan ook bedanken, want het is hun kennis en hun toewijding die er toe hebben bijgedragen dat wij nu zo’n uitzonderlijk resultaat hebben behaald in allesbehalve gemakkelijke omstandigheden.”

(sjv) – Bron: The Verge / Newsroom / Nieuwsblad 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.