2 top-CFO’s kiezen voor hun gezin

Begin vorige maand gaf Patrick Pichette er na zeven intensieve jaren als financieel directeur bij internetreus Google plots de brui aan. Via zijn Google+ account kondigde de 52-jarige CFO aan dat hij het bedrijf zou verlaten om meer tijd door te brengen met zijn familie.

28 april 2015

Delen

Patrick Pichette
Patrick Pichette, voormalig financieel directeur bij Google.

Magische moment

Blijkbaar had de topman onlangs met zijn vrouw Tamar de Kilimanjaro beklommen en heeft hij er de de zon zien opkomen. Tijdens dit magische moment deed zijn vrouw hem het aanlokkelijke voorstel om voor een langere tijd te reizen.

In eerste instantie had de CFO hier geen oren naar maar de vraag bleek niet helemaal in dovemansoren te zijn gevallen.

Vacature bij Uber

Wellicht is het toeval maar enkele dagen later kon ook taxidienst Uber de zoektocht naar een nieuwe CFO aanvatten.

Brent Callinicos nam afscheid van zijn collega’s via een aangrijpende mail waarin hij uitlegt dat hij meer tijd wilt vrijmaken voor zijn gezin.

Brent Callinicos

Balans werk/privé topprioriteit

Wij werken en leven vandaag in een veeleisende prestatiecultuur. In onze wereld van resultaten en targets is er zelden plaats voor zwakke momenten. Alles moet nu eenmaal vlot verlopen en tegenslagen worden al snel omgevormd tot ‘fantastische uitdagingen’.

Vaak is het gezin hiervan het eerste slachtoffer. Toch zou de balans werk/privé voor het management in elke organisatie topprioriteit moeten zijn. Zo niet komt er geen eind aan de lange rij uitvallers.

(tc)

Tim Christiaens is de oprichter van de Time Management Company en auteur van Win Tijd Op Jouw Manier. Hij is een expert in time management en coacht medewerkers in tijdsbeheer.
Heb je interesse om efficiënter te gaan werken? Schrijf je dan in voor de open opleiding. Lezers van Jobat ontvangen 10% korting.

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.