15% van kantoorwerkers verveelt zich

Iedereen weet ondertussen wat een burn-out is, maar vaak wordt het toch nog verward met een bore-out. Tijd om dat laatste wat aandacht te geven ...

16 juli 2015

Delen

Veel werknemers staan onder zo veel druk dat ze hun functie amper nog kunnen uitvoeren door een burn-out. Iets minder gekend, maar zeker zo gevaarlijk, is de bore-out. Zij voelen zich niet zozeer overwerkt, integendeel, ze vervelen zich vaak lam. Een fenomeen dat 15% van de werknemers plaagt.

Symptomen

Net zoals de burn-out kan een bore-out gevaarlijk zijn. Het werkt verlammend op vlak van je carrière, maar ook op persoonlijk vlak. Je voelt je constant uitgeput, vindt geen voldoening meer in je werk, je lijkt vast te hangen in een routine en je loopt uiteindelijk het risico om in te storten.

Zo ging het ook voor Frouke. Frouke Vermeulen werd een tijdje terug geveld door een bore-out en wendde haar ervaring aan om een boek te schrijven en bore-outcoach te worden. Met het boek ‘Vechten tegen verveling: gevangen in een bore-out’ probeert ze wat meer duidelijkheid te scheppen in het fenomeen en mensen te wijzen op de gevaren.

Aanleiding

Volgens Luc Swinnen, arts, ligt de verantwoordelijkheid niet altijd bij de werknemer of patiënt. Ze kunnen volgens hem niet helemaal verantwoordelijk gehouden worden voor de voortdurende verveling waar ze in vastgeroest zitten. Hij legt daarom zeker ook de verantwoordelijkheid bij het management.

Er wordt vaak niet genoeg gedelegeerd van bovenaf, of ze zijn gierig met nieuwe uitdagingen. Hierdoor worden werknemers net onderbelast en niet genoeg creatief of intellectueel uitgedaagd, met een bore-out als mogelijk gevolg.

Oplossing

Wat kan je dan nog tegen een bore-out doen?

Een eerste mogelijkheid is om zo snel mogelijk een andere job te zoeken. Of het nu de inhoud van je takenpakket is of een ondermaatse leidinggevende, de beste manier om dat probleem aan te pakken, is door de deur dicht te trekken. Swinnen: “Je kan proberen om het gedrag van een leidinggevende bij te sturen, maar vaak is dat geen oplossing.”

Een tweede vereiste is om assertiever te worden. Veel mensen die last hebben van een bore-out, hebben niet de meest mondige persoonlijkheid. Hierdoor komen ze niet op voor wat ze willen, durven ze ook niet vaak nadenken over wat ze precies wel willen, en blijven ze hangen in een job die hen niet boeit of waardeert. Willen ze iets aan hun uitzichtloze situatie veranderen dan moeten ze voor zichzelf opkomen en beseffen wat ze waard zijn. Willen ze een andere opdracht, groeikansen of willen ze in aanmerking komen voor een opleiding? Dan moeten ze dat onder de aandacht van hun leidinggevende durven brengen.

(sjv) – Bron : Express.be 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.