10 overheidsclichés onder de loep (2/5)

Over weinig werknemers bestaan zoveel clichés als de ambtenaar. Zeker hoogopgeleiden zagen de overheid daardoor maar als een weinig aantrekkelijke bruid. Maar kloppen die stereotypen wel? We zetten tien clichés op een rij en zoeken naar de waarheid

4 maart 2009

Delen

Cliché 3: Bij de overheid verdien je minder 

Ongeveer de helft van de Belgen is van mening dat een ambtenaar minder in zijn loonzakje krijgt. Dat stelde Selor vast, het rekruteringsbureau van de federale overheid. Vooral werknemers met veel anciënniteit (meer dan 15 jaar) zijn daarvan overtuigd. Bij hen denkt 60 procent dat ambtenaren minder verdienen dan mensen uit de privé. Bij werknemers die hoogstens 5 jaar aan de slag zijn, is dat maar 36 procent. Volgens CRF, een organisatie die best business practices onderzoekt, zijn de lonen aan zowel de federale als de Vlaamse overheid echter marktconform. 

Hoe hoog je salaris als ambtenaar precies is, hangt af van je functieniveau (zie kader) en graad, je weddeschaal en je anciënniteit. Daardoor is het niet altijd makkelijk een zicht te krijgen op wat je bij de overheid zou verdienen. Een startende universitair mag rekenen op een brutoloon van om en bij 2.600 euro, een manager strijkt er minimaal een kleine 6.200 euro bruto op. Daarbovenop komt gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer en sommige andere premies zoals een fietsvergoeding.  

Cliché 4: Ambtenaren zijn vaker afwezig 

Ruim een jaar stuurt de overheid al controleartsen op pad om hun - zogezegd - zieke personeel te controleren. "Over de hele ambtenarenpopulatie blijkt 90 procent van de ziektebriefjes terecht, terwijl één procent van de ziek gemelde ambtenaren absoluut niet gerechtvaardigd is", meldt Emmanuel Lerno van de FOD P&O. "Bij de overige 9 procent oordeelde de controlerende geneesheer dat het attest wel terecht was, maar dat het niet voor zo'n lange duur uitgeschreven mocht worden." 

Bijkomend probleem is dat statutaire ambtenaren die hun kat sturen nauwelijks kunnen worden aangepakt. "Elk jaar hebben we een aantal gevallen die zomaar een paar dagen niet komen opdagen, zonder dat we daar veel tegen kunnen doen", vertelt de personeelsattaché. "We mogen een statutair pas ontslaan als die zonder geldige reden 10 dagen van zijn post wegblijft. Maar die ontslagreden kan in beroep herroepen worden als er te weinig moeite gedaan wordt om te checken of die persoon echt van het werk weg wou zijn. Misschien lag hij wel in het ziekenhuis?" 

bullets10 clichés onder de loep (3/5)   

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.