1 op 4 verveelt zich op het werk

Eén op de vier kantoormedewerkers zou zich chronisch vervelen tijdens de werkuren, zo blijkt uit Brits onderzoek. Saai werk zou bovendien slecht zijn voor de gezondheid.

25 januari 2012

Delen

vervelen

Uit een Britse studie van psycholoog Sandi Mann grijpen werknemers die zich vervelen sneller naar chocolade en koffie. Ze zijn ook sneller geneigd om tegen het einde van de dag een borrel te drinken.

Saai werk

Aan het onderzoek namen ruim honderd bedienden deel. Maar liefst vier op de vijf bevraagden gaven aan af en toe hun concentratie te verliezen tijdens het werk omdat het zo saai is. De verveling zorgt er ook voor dat ze gemakkelijker fouten maken.

‘Managers moeten zoeken naar manieren om de verveling tegen te gaan’, zegt Mann. ‘Ze moeten medewerkers ook leren hoe ze de verveling zelf te lijf kunnen gaan, bijvoorbeeld door hun functie anders in te vullen of door regelmatig cursussen te volgen.’

Gezondheid

Mann pleit daarnaast voor gezondere snacks en drankjes in de bedrijfskantines. Die moeten voorkomen dat medewerkers snel naar ongezond voedsel grijpen.

(mo) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.