1 op 3 is tevreden met job

tevreden

Meer dan een derde van de Nederlandse werknemers geeft zijn job gemiddeld een zeven. Vooral werknemers in de ICT- en technische sector beoordelen hun baan opvallend positief. Dat blijkt uit onderzoek van het uitzendbedrijf Unique bij 3.000 respondenten.

De studie wijst op duidelijke verschillen per branche bij de beoordeling van jobs door werknemers. Zo geeft 43 procent van de werknemers uit de ICT-sector en 42 procent uit de technische sector zijn job gemiddeld een acht op tien. Die percentages liggen opvallend hoger dan het algemene gemiddelde voor een acht, slechts 29 procent van alle ondervraagde werknemers geeft zijn job zo'n goede beoordeling.

Werknemers in de productiebranche zijn dan weer heel wat minder positief over hun baan. Maar liefst 13 procent kent zijn job een twee toe, terwijl het algemene gemiddelde voor die negatieve beoordeling slechts op 0,5 procent ligt.

Leeftijd

Oudere werknemers, in de categorie van 45 jaar tot ouder, geven hun baan gemiddeld net iets meer dan een zeven. Mensen jonger dan 45 jaar zijn een beetje minder positief, hun job is gemiddeld goed voor een zes.

(nm) – Bron: Managersonline.nl 

Meer info over Gelukkig op het werk

03/12/2012