1 op 2 ziet relatie met collega zitten

Meer en meer Belgen zien geen graten in een flirt of relatie met een medewerker. Niet verwonderlijk in een tijd waar carrière vaak vóór privé komt.

6 oktober 2014

Delen

relatie
“Relaties op het werk zijn veel minder taboe dan vroeger.” (Lien Louwagie, Community Director Twoo)

Relaties op kantoor zijn niets nieuws onder de zon, weten we uit series als Mad Men, waar het merendeel van de verhaallijn op kantoorromances wordt gebaseerd. Toch zijn de resultaten van het Twoo-onderzoek naar flirts en relaties op de werkvloer opmerkelijk.

Uit een onderzoek van Twoo blijkt dat meer dan de helft (55%) van Belgische werknemers een kantoorromance niet uit de weg zou gaan. Een hoog aantal, waarmee we enkel achter Nederland hangen. Vooral mannen (58,9%) geven toe dat ze het zouden overwegen, terwijl 19,9% bekent al eens een relatie op het werk gehad te hebben.

Belgen zijn open-minded

4 op de 10 ondervraagden zegt dat relaties onder collega’s niet verboden zijn op het werk, al wordt discretie wel op prijs gesteld. 1 op 5 Belgische werknemers heeft er zelfs geen probleem mee dat kantoorromances publiek zijn. Iets dat Belgen één van de meest open-minded Europeanen maakt als het op relaties onder collega’s aankomt.

Minder taboe

“Relaties op het werk zijn veel minder taboe dan vroeger. We zien een duidelijke evolutie in België, ook al zijn vrouwen nog altijd minder geneigd hun ervaringen te delen. Het aantal relaties tussen collega’s ligt dus hoogstwaarschijnlijk nog een pak hoger. Een andere opvallende vaststelling is dat de meningen sterk verschillen naargelang de cultuur van het land”, zegt Twoo’s Community Director Lien Louwagie.

Cultuurgevoelig

Landen als Frankrijk en Duitsland zijn al veel afhoudender als het op kantoorrelaties aankomt. Het cijfer van relaties op de werkvloer ligt dan ook beduidend lager: 19% in Frankrijk, 16% in Duitsland.

En wie dacht dat Groot-Brittannië – toch eerder gekend als ‘gereserveerd’ – ergens achteraan het lijstje bengelde, heeft het mis. Groot-Brittanië komt op de derde plaats, vlak na Nederland en België, met 32% van de werknemers die bevestigen al eens een relatie te hebben gehad op de werkvloer.

(sjv) – Bron: Lewis PR 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.