Ontspanning
Vorige

1 van 493

Volgende

Zo sluip je vroeger van kantoor weg

22 oktober 2009
Iedereen droomt er al eens van vroeg te vertrekken op het werk. Met de juiste aanpak kan je daar een gewoonte van maken zonder dat je op de vingers getikt wordt.
Stiekem wegsluipen op het werk doe je zo ...

Met de volgende tips van The Examiner raak je vliegensvlug van je bureaustoel op je zetel thuis.

 1. Draag geen jas
  Als je je jas aantrekt, is het meteen voor iedereen duidelijk dat je er de brui aan geeft. Zonder jas lijkt het daarentegen alsof je snel eens naar een andere dienst moet. Niemand hoeft te weten dat dat je eigen sofa is, toch?
 2. Laat je computer aan
  Je computer uitzetten wijst iedereen erop dat je weg bent. Veel bedrijven hebben zelfs een systeem waarbij het automatisch gemeld wordt wanneer je uitlogt. Niet doen, dus.
 3. Stel e-mails uit
  Outlook biedt je de mogelijkheid een mail pas te verzenden uren nadat je hem geschreven hebt. Je schrijft hem bijvoorbeeld om 15u, maar laat hem pas om 17.30u versturen. Let wel op dat er geen al te belangrijke of dringende vragen in de mail staan. Je wil natuurlijk niet dat ze je bellen en zo ontdekken dat je er eigenlijk al niet meer bent.

  Hoe doe je dit? In Outlook 2003 klik je in de menubalk naast de knop Verzenden op de knop 'Opties' en kies je ‘Niet bezorgen voor’. In Outlook Express vind je een optie 'Bericht later verzenden' in het menu Bestand.
 4. Zend late e-mails
  Heb je ook thuis toegang tot je werkmail, zend dan nog een berichtje voor je onder de wol kruipt. Voeg een bijlage toe. Dat geeft aan dat je niet zomaar een mailtje gestuurd hebt, maar dat je voordien ook nog hard hebt zitten werken. Of niet, soms?
 5. Zoek alternatieve routes
  De meeste gebouwen hebben verschillende routes om naar buiten te gaan. Test uit welke het minst in het oog springen. Wissel af zodat je niet in een patroon vervalt. Wat je ook doet, laat de lift achterwege. Wedden dat je daar net je baas tegen het lijf loopt?
 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook