Aangeboden door De Lijn

Yentel (Technieker Bus) vond de job van zijn leven bij De Lijn: “Dit is de perfecte leerschool voor een jonge technieker”

22 juni 2021
Elke dag weer rijden enkele duizenden bussen van De Lijn uit om passagiers tot op hun bestemming te krijgen. Elke dag staat ook een leger techniekers klaar om het onderhoud van de bussen uit te voeren en defecten op te sporen. Een van die bevlogen techniekers is de 25-jarige Yentel.

Yentel startte meteen na zijn middelbare studies bij De Lijn. Zijn eerste werkdag herinnert hij zich alsof het gisteren was. “Superspannend was het, maar ik voelde me snel thuis”, vertelt hij.

“Mijn collega Pieter, de senior van de bende, nam me meteen op sleeptouw. Hij heeft me alles geleerd. Ik mocht met hem meelopen en alles ontdekken. Als jonge technieker zonder ervaring werd ik supergoed begeleid. Het is hier een leerschool uit de duizend.”

Uitgebreider dan een auto

Op de depannage- en onderhoudsdienst van De Lijn in Destelbergen pakt Yentel samen met zijn collega’s de ‘grote’ problemen aan. Het ene moment sleutelen ze aan motoren en versnellingsbakken, het andere aan de elektrische componenten van de bus.

“We analyseren, stellen diagnoses en lossen de defecten op. Het is alsof je aan een auto werkt, maar dan veel groter en uitgebreider. In onze sector zijn er veel normen waaraan je moet voldoen, wat het extra uitdagend maakt. Ik vind het de max om tot op het bot te gaan en een bus weer aan de praat te krijgen.”

Divers team

Hoewel hij intussen al meer dan vijf jaar meedraait, leert Yentel nog altijd veel bij. Dat was ook een van de redenen waarom hij graag bij De Lijn wou werken. “Technieken evolueren, dus je komt altijd wel met iets nieuws in aanraking. Het team is ook heel divers samengesteld. Van jong naar oud en van oud naar jong. Iedereen is bereid om elkaar te helpen en zo kennis door te geven. Dat is het mooie van deze job. Het voelt heel goed om hier te werken.”

Sleutel samen met Yentel aan de toekomst van mobiliteit. Solliciteer via jobs.delijn.be

(William Visterin)

Andere actualiteit over De Lijn
De Lijn: 61 jobs
Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Ontvang per mail jobs op maat

Ontvang nieuwe 'De Lijn' jobs meteen in je mailbox.