Welke job past bij mij?
Vorige

1 van 557

Volgende

Woonzorgcentrum Floordam: een warme werkplek voor échte zorgverleners

WZC Floordam
Floordam is een kleinschalig woonzorgcentrum in het Vlaams-Brabantse Melsbroek. De huiselijke sfeer wordt er gecreëerd voor én met de bewoners. Zorgkundige Daphné en woningverantwoordelijke Sofie kunnen zich geen fijnere werkplek voorstellen: “Je mag hier doen waar je goed in bent.”

Woningverantwoordelijke Sofie Van Dessel en haar twintigkoppige team staan in voor twee woningen met elk 14 bewoners. Gezonde ouderen, maar ook mensen met dementie of een fysieke beperking. De 147 bewoners zijn onderverdeeld in kleine leefgroepen, voor nog meer persoonlijke aandacht.

Al 22 jaar héél tevreden

Aandacht voor de bewoners, maar ook voor de medewerkers. Zij vinden in WZC Floordam een dynamische, warme werkplek. Sofie Van Dessel is bachelor verpleegkunde. Ze werkte na haar studies anderhalf jaar in de thuisverpleging, maar miste het contact met collega’s. “Ik begon bij Floordam als verpleegkundige, nu ben ik hier woningverantwoordelijke. Ondertussen werk ik hier 22 jaar, maar dat voelt nooit aan als vastroesten. Ik doe mijn job supergraag.”

Gezamenlijke visie

“Wil je echt zorgen voor mensen en hen telkens weer een mooie dag bezorgen, dan is WZC Floordam een erg fijne werkplek”, vervolgt Sofie. “Je gaat hier op een heel andere manier om met mensen.” Die visie op ‘goed leven’ vult iedereen mee in. “Toen een bewoonster zonder familie overleed, hebben we met het hele team een mooie herdenking gehouden, mét koffietafel toe. Elke medewerker heeft inspraak over de dagelijkse aanpak en beslissingen nemen we samen.”

Permanent leerkansen

Sofie leidt een team van zorg- en verpleegkundigen, ergo- en kinesitherapeuten, koks schoonmaak- en onderhoudspersoneel…”Iedereen krijgt permanent leerkansen, zoals praktische bijscholingen en vormingen in functie van de noden. Omgaan met bewoners met dementie, handelingen zoals ergonomisch tillen… we organiseren alles intern. Je kan ook kiezen voor een leefgroep met een ander zorgprofiel. Zo leer je ook bij. Als zorgkundige kan je je zelfs bijscholen tot verpleegkundige terwijl je in dienst blijft.”

Altijd weer welkom

Daphné Janssens is zorgkundige. Ze vindt net als Sofie WZC Floordam een ideale werkplek. Ze trekt er na een onderbreking van een jaar bij een thuiszorgorganisatie zelfs opnieuw naartoe. “Dit team is echt een beetje familie geworden”, glimlacht Daphné. “Het voorbije jaar voelde net aan alsof ik hen ik de steek had gelaten. Ik merkte dat de warme omkadering bij Floordam me geweldig ligt als zorgverlener. Reuzeblij dus dat ik terug mag komen.”

Zelf koken is leuker

“Ik ben heel sociaal. In mijn eentje werken, ligt me niet”, vervolgt Daphné beslist. “Ik miste in de thuiszorg het huiselijke gevoel van de werkvloer. We bereiden bij Floordam verse maaltijden samen met de bewoners. Een grootkeuken komt er niet aan te pas.” Alle dagactiviteit gaat door op het gelijkvloers. De bewoners hebben hun eigen terrasje dat uitgeeft op een gezamenlijke tuin. “De kamers zijn groot: echt gezellige huiskamers. En ook de inrichting verzorgen we samen.”

Focus: jouw sterktes

Als zorg- of verpleegkundige kan je mee instaan voor animatie, kine, ergo … of de kookshift. “Ik kook heel graag. Daarom heb ik in mijn schoolcarrière ook gekozen voor de zorg: ik studeerde af in het BSO na een 7e jaar bejaardenzorg”, vertelt Daphné. “Twee maand later mocht ik al aan de slag bij Floordam. Het zat meteen goed. Dat ik nu opnieuw welkom ben, bewijst dat wel. Ik krijg hier zelfs hulp met mijn administratie. Ik kan me niet voorstellen dat een andere werkgever dat zou doen.”

Go for happy! Check vandaag nog de openstaande vacatures bij WZC Floordam en solliciteer

(eb)

26 juli 2021
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook