Waar vind ik jobs?
Vorige

1 van 557

Volgende

Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen: "Hulp van collega’s is maar één telefoontje ver"

10 oktober 2019
"Soms verzorgen we jarenlang mensen met een chronische ziekte. Het is een dankbare job met véél mogelijkheden en een hele solidaire omgeving." (Fran De Moor van het team Denderleeuw-Okegem)
Thuisverpleegkundige Fran De Moor uit Erembodegem maakte kennis met het Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen tijdens haar stage in de HBO5-opleiding verpleegkunde. Ze is nog altijd blij dat ze van thuiszorg haar eerste job maakte. Binnen haar team Denderleeuw-Okegem krijgt ze nu de ruimte om haar bachelordiploma te behalen.

“Het Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen leerde ik kennen via mijn stage. Ik was meteen onder de indruk van de collegialiteit. Dat teamleden elkaar spontaan bellen om te horen of ze kunnen helpen, vind ik echt wauw. Omdat we allemaal in elkaars buurt werken, komt er altijd snel hulp opdagen.”

Fran werkt nu al vier jaar als thuisverpleegkundige in het team Denderleeuw-Okegem. “Ik woon in Erembodegem, dus wilde ik graag aan de slag in het team Haaltert-Nieuwerkerken waar ik stage liep. Daar was geen plaats meer, maar nu is het ook maar 10 minuutjes rijden. Ik werk fulltime (38u/w), met af en toe een avonddienst en 1 op de 2 weekends, een volle en een halve dag.”

Ruimte om bij te leren

“Ook al ben ik afgestudeerd, ik leer permanent bij”, vertelt Fran. “Bloedafnames, infusen leggen, wondzorg en reanimatietechnieken… Het passeert allemaal de revue. We hebben trouwens een gespecialiseerd team waarop we kunnen rekenen als er zich een situatie voordoet waarmee we minder vertrouwd zijn. Bijvoorbeeld voedingspompen zijn allemaal verschillend. Hoe je die gebruikt, komen zij dan uitleggen.”

“Om mijn bachelordiploma te behalen, mag ik van mijn team bovendien 4/5 werken. Van fantastische collega’s gesproken! Ik zit nu in mijn tweede jaar. Met een bachelor kan ik later nog meer betekenen voor het Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen, misschien wel in kwaliteitsbeleid”, legt Fran uit.

Tijd voor menselijk contact

Fran verzorgt een 30-tal patiënten op een dag: een drukke job. Toch vindt ze de tijd om een band op te bouwen met patiënten. “Je komt binnen in hun privésfeer. Soms verzorgen we jarenlang mensen met een chronische ziekte. Het is een dankbare job met véél mogelijkheden en een hele solidaire omgeving. Dat je geen nachtdienst hebt, is natuurlijk mooi meegenomen.”

Jouw job op maat

Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen kijkt nog uit naar extra collega’s. Ben je verpleegkundige - al of niet met ervaring - en voel je je aangesproken, surf dan meteen even naar www.mijncollegaszijnfantastisch.be en vind er je job op maat, vlak bij de deur.

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook