Vorige

1 van 557

Volgende
Volgend artikel:

Opkomende job: interne communicatie bij kmo’s

Wie zijn de Top Employers van 2011?

24 februari 2011
Een organisatie is maar zo goed als haar medewerkers, wordt wel eens gezegd. In tijden dat de economie zich – hoewel langzaamaan – aan het herstellen is en werkgevers geconfronteerd worden met vergrijzing van de bevolking en personeelstekorten in bepaalde sectoren, zien zij steeds meer het belang in van het aanwerven van de juiste personen op de juiste plaats.
Top Employers 2011

Zoals elk jaar heeft het CRF Institute (voorheen de Corporate Research Foundation) een lijst opgesteld van 43 gecertificeerde bedrijven die zich sterk maken voor het ontwikkelen van professioneel talent en carrières. Joúw professionele carrière.

Wat is Top Employer?

De Top Employer-methodologie werd ontwikkeld door het CRF Institute. Deze instelling, met hoofdkantoor in Nederland, werd in 1991 opgericht door een verzameling academici, journalisten, brancheverenigingen, onderzoekers en internationale uitgevers. Het CRF Institute identificeert koplopers op het gebied van HR, leiderschap en strategie. Concreet: wie bij één van deze bedrijven solliciteert, is verzekerd van een goed werkgever die werkgeverschap hoog in het vaandel draagt.

Het concept

Het CRF Institute heeft sinds 1991 haar eigen onderzoek en projectmethodologie ontwikkeld. Naast de onderzoeksresultaten worden er eveneens interviews afgenomen door een team van ervaren bedrijfsjournalisten. Zo wordt bijvoorbeeld niet alleen het HR-management van elke Top Employer ondervraagd, maar ook junior, technische en directiemedewerkers, om zo tot een uniek beeld te komen van hoe het is om voor de organisatie te werken.

Welke criteria worden gehanteerd?

Om tot de 43 topbedrijven te komen, beoordeelt het CRF aan de hand van een onafhankelijk onderzoek welke bedrijven zich onderscheiden op gebied van 10 criteria: Organisatiestrategie, HR-strategie, Communicatie, Diversiteitsmanagement, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, Kennismanagement, Talentmanagement, Medewerkersontwikkeling, Performance Management en Beloning en Erkenning. Enkel de bedrijven die aan de strenge selectiecriteria voldoen, krijgen het Top Employer-keurmerk. Zij mogen zich vervolgens één jaar met deze certificatie op de arbeidsmarkt profileren.

De Top Employers van 2011


(jn) – Meer info over Top Employers 2011 

   

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16958 andere jobs