Wie wordt rijk van de Vuvuzela?

Hij is van plastic, produceert 127 decibels en is hét gespreksonderwerp van het WK 2010 in Zuid-Afrika: de vuvuzela. Tv-zenders doen er alles aan om de door velen gehate geluidshinder grotendeels te compenseren, maar dat zal uitvinder Neil van Schalkwyk van het Zuid-Afrikaanse Masincedane Sport zorg wezen.

15 juni 2010

Delen

Vuvuzela's aan het werk in Zuid-Afrika

Booming business

Door de vele kritiek die er al op het instrument is geuit, startte van Schalkwyk zelfs de productie van een nieuwe versie, eentje die “slechts” 110 decibels bereikt. En voor zij die geen gehoorschade willen oplopen, zijn er sinds kort ook de enige echte Vuvuzela unPlugged oordopjes, goed voor 2,5 euro per stuk, ongeveer de helft van de prijs van een echte Vuvuzela toeter.

Ook in Europa

Wie denkt dat het succes van de Vuvuzela enkel in Zuid-Afrika groot is, heeft het trouwens bij het verkeerde eind. In Europa werd de iPhone Vuvuzela-app al meer dan 750.000 keer gedownloaded. En ook de toeters zelf zijn razend populair: volgens Masincedane Sport gingen er in Europa tot dusver meer dan anderhalf miljoen over de toonbank.

De Britse supermarktketen Sainsbury’s heeft voor de wedstrijd van Engeland vs. Algerije zelfs een extra bestelling van 25.000 vuvuzela’s geplaatst en verwacht die binnen de kortste keren weer de deur uit te hebben.

Kassa-kassa!

Hoeveel Masincedane Sport hoopt te verdienen met de verkoop van hun vuvuzela’s? Een slordige 2,15 miljoen euro!

Niet mis, zeg je? Dat vonden ook de Duitsers Frank Urbas en Gerd Kehrberg, die vorig jaar de rechten op de doorverkoop van vuvuzela’s in de Europese Unie opkochten. Zij laten op dit moment enkele miljoenen toeters produceren in Duitsland, in de hoop dat het succes blijft en zij het instrument binnenkort naar alle voetbalstadions in Europa kunnen versluizen… met alle gevolgen van dien.

"Als iemand nog ergens een half miljoen vuvuzela's heeft liggen, kan hij erg rijk worden", aldus de eigenaar van een internetstore die vuvuzela’s verkoopt. En gelijk heeft hij!

VIDEO: Zo bespeel je een vuvuzela

   

(kv) - Bron: dailyfinance.com   

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?