Gelukkig op het werk
Vorige

1 van 874

Volgende

Wie langer wil leven, moet harder werken!

Wie lang wil leven, moet een leven lang hard werken en pas laat met pensioen gaan. Dat blijkt uit nieuw Amerikaans onderzoek dat maar liefst negentig jaar heeft geduurd.
#

Bij de negentig jaar durende studie werden 1528 Amerikanen betrokken. Psycholoog Lewis Terman, verbonden aan de universiteit van Stanford, volgde deze groep op vanaf 1921. Terman zelf overleed in 1956, maar zijn project werd overgenomen door andere onderzoekers.

Langer werken

Het zijn twee van zijn opvolgers – de professoren Howard Friedman en Leslie Martin van de universiteit van Californië – die nu de conclusies van het onderzoek hebben gebundeld in hun boek 'The Longevity Project'.

Uit de resultaten blijkt dat de personen met een succesvolle carrière het langst geleefd hebben. Vooral wie na zijn zeventigste nog aan de slag was, werd erg oud. Mensen die vaak van job veranderden en weinig vooruitgang boekten, leefden opvallend minder lang.

Actief blijven

“Iedereen gelooft dat weinig stress, niet te hard werken, vroeg met pensioen gaan en vaak gaan golfen de sleutels zijn tot een lang leven. Maar het zijn deze eigenschappen die we juist niet terugvonden bij de mensen die het langst leefden”, liet Friedman weten aan USA Today.

Niet alleen een lange en succesvolle carrière is van belang. Wie graag oud wil worden, moet erop letten om ook daarbuiten actief te blijven op middelbare leeftijd. Tuinieren of wandelen zijn bijvoorbeeld heel goed voor de gezondheid. Het is wel essentieel dat men ondertussen ook plezier beleeft aan die activiteiten.

(mo) 

10 maart 2011
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook