Waar vind ik jobs?
Vorige

1 van 536

Volgende

West-Vlaanderen zoekt militairen

Ook in West-Vlaanderen organiseert Defensie de komende weken diverse informatiesessies. Je leert er wat het is om bij het leger te komen werken. Zowel schoolverlaters als werkzoekenden zijn welkom. De nodige aandacht gaat naar de marinebasis in Zeebrugge, die volgend jaar 260 mensen wil aanwerven.
#

“Als het gaat om jobs bij Defensie, denken veel mensen meteen aan de grote basissen in Antwerpen, Vlaams-Brabant of Limburg, maar ook bij ons is er mogelijkheid tot plaatselijke tewerkstelling”, vertelt Serge Noterdaeme, kapitein-commandant en directeur van het informatiecentrum van Defensie in Brugge. Op dat centrum kan iedereen die dat wenst na afspraak terecht om meer informatie te krijgen over een job bij Defensie.

Daarnaast gaat het Informatiecentrum Defensie ook regelmatig de boer op in West-Vlaanderen. In een aantal werkwinkels, zoals in Roeselare of Ieper, licht het leger eveneens toe hoe het is om er te werken. “Dat doen we omdat we het transport van mogelijke geïnteresseerden willen vereenvoudigen. Zij kunnen dan bij hen in de buurt naar ons verhaal komen luisteren”, vertelt Serge Noterdaeme. Vaak gaat het om schoolverlaters, maar Defensie werkt voor bepaalde sessies ook samen met de VDAB. “Hierop zijn dan alle werkzoekenden welkom tussen 18 en 33 jaar”, klinkt het.

Kanonnier

De in te vullen jobs zijn alvast erg divers. Op de lijst van vacatures voor West-Vlaanderen voor 2018 staan, naast vacatures voor op zee, onder meer functies als kanonnier veldartillerie, chauffeur, vliegveldbrandweerman en magazijnier.

Een specifiek aspect van Defensie in West-Vlaanderen is natuurlijk de marine, met thuisbasis in Zeebrugge. Die marine wil voor volgend jaar 260 mannen of vrouwen aanwerven, waarvan 25 officieren, 101 onderofficieren en 134 matrozen. Ook al wil Noterdaeme die marine niet meteen als plaatselijke tewerkstelling omschrijven. “Want ons marineschip is zowat 150 dagen per jaar op zee. Al is dat natuurlijk niet 150 dagen aan één stuk”, vertelt hij. Defensie organiseert op 28 november overigens een gespecialiseerde infomiddag, specifiek voor de marine in Zeebrugge.

(wv) - Meer info: www.mil.be/nl/evenementen / www.vdab.be/agenda 

19 oktober 2017
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte