Alcohol Vorige

1 van 36

Volgende

Werknemer drinkt meer dan student

Studenten mogen dan een slechte reputatie hebben wat alcoholgebruik betreft, hun drinkgedrag getuigt van meer verantwoordelijkheidszin dan dat van jonge werknemers.

14 oktober 2010

Delen

dronken werknemer

Zo zouden studenten over het algemeen minder drinken en vinden ze het doorgaans ook minder aanvaardbaar om in het ziekenhuis te belanden na een avondje stappen. Ook een confrontatie met de politie wegens openbare dronkenschap vinden studenten eerder beschamend.

8 glazen bier of wijn

Volgens een onderzoek van Drinkaware, een Britse organisatie die mensen wil waarschuwen voor de gevaren van alcoholgebruik, drinkt een op tien studenten meer dan acht glazen bier of wijn tijdens een avondje uit, terwijl dat bij jonge werknemers bij maar liefst een op acht het geval is.

1700 jongeren tussen 18 en 24 jaar oud namen deel aan de bevraging. Bijna een derde van de studenten onder hen gaf aan op tijd te kunnen stoppen met drinken. Van de werknemers uit dezelfde leeftijdscategorie zei slechts een kwart tijdig te kunnen stoppen.

Gat in het geheugen

Helemaal braaf zijn studenten nu ook weer niet geworden. Drie op tien studenten gaf toe na overmatig alcoholgebruik wel eens wakker te zijn geworden met een gat in het geheugen. Iets meer dan de helft van de studenten biechtte ook op minstens het dubbele te drinken van de geadviseerde hoeveelheid.

Zowel een derde van de werknemers als een derde van de studenten was ervan overtuigd uitgelachen te zullen worden als ze frisdrank zouden drinken in plaats van alcohol tijdens het uitgaan.

Stereotyp beeld van de student

“Studenten mogen dan een bedenkelijke reputatie hebben, uit ons onderzoek blijkt dat wie naar de universiteit gaat, niet per definitie dronken is. We moeten dit stereotype beeld dan ook de wereld uithelpen, net zoals het idee dat het normaal is om dronken te worden wanneer je jong bent, of je nu nog studeert of niet”, zegt Chris Sorek, algemeen directeur van Drinkaware.

De organisatie werkt samen met de Britse National Union of Students (NUS) om studenten te informeren, zodat zij weloverwogen keuzes kunnen maken over hun drinkgedrag.

(mo) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?