Werklozen nemen het ervan

9 juli 2009
Heel wat crisisslachtoffers die zonder werk vallen, genieten met volle teugen van hun vrije tijd. In de VS hebben velen het zelfs over 'funemployment' in plaats van 'unemployment'. Waar houden ze zich dan mee bezig?

‘Unemployment’ of werkloosheid, het is een woord met een bittere nasmaak. Maar dat die gedwongen vrije tijd geen drama hoeft te zijn, bewijzen jonge werklozen die de gelegenheid te baat nemen om te reizen of om gewoon het even rustiger aan te doen.

Een hele groep twintigers en dertigers in de States die recent ontslagen zijn, nemen het er van en noemen zich zelfs ‘funemployed’: met plezier werkloos. Veel van hen hebben nog geen hypotheek af te betalen, geen gezin en dus weinig financiële verplichtingen. Dus hangen ze maar wat rond op het strand of nemen ze een hobby op die ze al lang wilden doen.

Zo ook de 33-jarige Michael Van Gorkom. Hij werd in april ontslagen bij Yahoo. Na de initiële shock lijkt hij zich best goed te voelen in zijn nieuwe situatie. “Ik ga naar het strand en geniet van een aantal margarita’s.” En wat met zijn zoektocht naar een job? “Als ik wil, zou ik morgen al aan de slag kunnen. Maar ik profiteer nu van de tijd om te bekijken wat ik echt wil doen.”

Funemployment volgens Michael, ex-Yahoo

   

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook