Welke job past bij mij?
Vorige

1 van 545

Volgende

Werken voor een start-up? Alle jobs op een rij

Het is misschien nog wat vroeg, maar wie de komende weken afstudeert, kan best al dinsdag 12 september aankruisen in de agenda. Dan vindt immers op de Corda Campus de tweede editie plaats van Inno-Tech Jobspot, een event waar alle jobaanbiedingen van de start-ups en technologische bedrijven uit de Limburgse incubatoren worden verzameld.
De jobbeurs op de Corda Campus was vorig jaar een groot succes. Zowel start-ups als gevestigde waarden vonden er tal van enthousiaste kandidaten.

"Met 50 bedrijven en bijna 200 bezoekers, was de eerste editie in 2016 een echt succes”, zegt Raf Degens, directeur van Corda Campus, waar het event zal plaatsvinden. “Toen nog onder de naam Starter & Technology Job Fair wisten we heel wat jongeren én andere werkzoekenden in contact te brengen met het jobaanbod van onze startende ondernemingen. We merken dat het faciliteren van die match belangrijk is. Enerzijds hebben startende ondernemingen nog niet veel ervaring in het rekruteren van nieuwe mensen. Zij hebben niet altijd dezelfde financiële armslag om hun vacatures bekend te maken en kunnen evenmin de loonvoorwaarden bieden die de gevestigde waarden wel op tafel leggen. Ze hebben bovendien het nadeel van hun trackrecord.”

“De perceptie bij sollicitanten leeft dat de werkzekerheid groter is bij ondernemingen die al heel lang bestaan. Toch merken we dat op events zoals onze beurs, beide partijen naar elkaar toegroeien en de voordelen van werken in een start-up de bovenhand krijgen op de belemmeringen. Zo zijn er veel werkzoekenden die willen meewerken aan innovatieve ontwikkelingen, en een kick krijgen om een rechtstreekse bijdrage te kunnen leveren aan de opmars van een startend bedrijf. Velen werken ook liever in kleinere teams, waar de groepsgeest vaak hechter is omdat lief en leed met elkaar wordt gedeeld.”

Scale-ups

Naast het aanbod van de starters, zal op Inno-Tech Jobspot ook een batterij aan openstaande functies bij innovatieve groeibedrijven gepresenteerd worden. “In onze incubatoren (verenigd onder Limburg Startup, tevens de initiatiefnemer van de beurs) en de andere kantoorruimtes op Corda Campus en Thor Park bevinden zich ook technologische scale-ups en gevestigde waarden die eveneens nood hebben aan jonge, dynamische werknemers. Ook voor hen bieden we de kans om hun aanbod te presenteren op 12 september. Ze krijgen de standruimte (een hoge tafel met krukken) zelfs gratis aangeboden.”

(kme) - Meer info: www.limburgstartup.be.jobbeurs 

9 juni 2017
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook