5 tips om een succesvol restaurant uit te baten
Gezien het grote succes van 'Mijn Restaurant' op vtm vroegen we John Haenebalcke, leraar aan de Hotelschool in Gent en eigenaar van z'n eigen zaak, hoe je een succesvol restaurant kan uitbaten.
Het onderzoek kwam er – raar maar waar – op initiatief van ongediertebestrijder Rentokil. Zij organiseerden een steekproef bij alle Belgische en Luxemburgse restaurants die minstens één Michelinster bezitten.
Uit de rondvraag bleek dat bereidingen met insecten vandaag nog niet tot ons culinaire DNA behoren. Geen van hen biedt momenteel een bereiding op basis van deze diertjes aan. Verrassend was wel dat één op de vier topchefs verklaart dat hij toch zou durven overwegen om insecten te verwerken in zijn bereidingen in de toekomst. De culinaire innovatie en dito kruisbestuiving uit andere culturen dan onze Westerse, zouden daarbij de motivatie zijn.
Ruim een derde van de topchefs heeft zelf ooit al insecten geproefd. Zes op de tien vond de smaak van de beestjes echter maar niets. Bij de tegenstanders klinkt vooral het argument dat er in onze gastronomische cultuur geen plaats is voor zulke bereidingen. Nochtans kreeg één op de tien sterrenrestaurants al de vraag naar insectengerechtjes.
(kv) - Bron: Rentokil
17 december 2010Gezien het grote succes van 'Mijn Restaurant' op vtm vroegen we John Haenebalcke, leraar aan de Hotelschool in Gent en eigenaar van z'n eigen zaak, hoe je een succesvol restaurant kan uitbaten.
Tim Meuleneire (26), eigenaar en chef van sterrenrestaurant De Koopvaardij in Stabroek, is uitgeroepen tot ‘Eerste Kok van België 2010’. Maar culinaire erkenning is geen garantie voor financieel succes. “Een bord kopen, kost al 30 euro.”
We vroegen aan Rosa (40) uit Gent hoeveel zij verdient en wat haar job precies inhoudt...
Hey, young graduate! Weet jij al welke soorten vorming, training en opleiding er bestaan voor wie pas de werkvloer betreedt?
Ben jij van plan om op een administratieve afdeling te gaan werken, maar weet je niet op welke verloning en voordelen je precies mag rekenen?
Hoe goed is koffie voor je? De één zweert bij maximaal twee kopjes, de ander ziet geen graten in zes koffies per dag. Wij scheiden feit van fabel voor je.
Steeds meer jobstudenten werken in zorgcentra, maar voor welke job?
Stefanie werkt bij KBC Brussels: ““De open en verwelkomende cultuur is hier uniek.”
Stress blijft een wederkerend probleem op de werkvloer. Hoe gaat jouw bedrijf om met stress? En staat je baas open voor oplossingen?