Ontspanning
Vorige

1 van 495

Volgende

Werken? Tijd zat om de Tour te volgen

23 juli 2009
Wegens gebrek aan werk, wordt er op heel wat bureaus gesurft naar de avonturen van Armstrong en co in de Ronde van Frankrijk.
Tour de France

Liefst een op de vier werknemers kijkt tijdens het werk naar de Tour. Bijna een zesde beweert zelfs tijd zat te hebben om deze wielerwedstrijd tijdens de werkuren te volgen. Dat stelden de Nederlandse NationaleVacaturedatabank en het blad Intermediair vast bij 750 mensen.

Toch kan niet iedereen zomaar de touretappes uitkijken in zijn kantoor. Van de respondenten zei 8 procent wel te willen kijken, maar niet te kunnen, omdat de baas het verbiedt. Nochtans laten ook veel leidinggevenden zich ertoe verleiden de Tour te volgen op het werk.

Dat een kwart van de werknemers op kantoor naar tv kijkt, is volgens Florence Schmit van de NationaleVacaturebank.nl trouwens niet verwonderlijk. “De Ronde van Frankrijk wordt altijd gereden in een periode dat het wat rustiger is op de werkvloer en dat zorgt ervoor dat werknemers eerder geneigd zijn om te kijken. Daarbij zijn er waarschijnlijk veel managers met vakantie, waardoor er veel minder controle is.”

VIDEO: Tijdrit op het werk

Misschien kan volgende video je wel inspireren voor een tijdrit op kantoor?

      

Is het ook rustig op jouw werkplek? Zin om ook alles te weten over de tour? Dan kan je bij onze collega's van Het Nieuwsblad terecht voor de laatste nieuwtjes en tussenstanden!

Alles over de Tour vind je op nieuwsblad.be/tour    

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook