Welke job past bij mij?
Vorige

1 van 551

Volgende

Werken in een groene, comfortabele omgeving bij woonzorgcampus Waterrijk in Grobbendonk

Bij Waterrijk is het aangenaam, zowel voor de bewoners als voor de medewerkers.
In een erg groene omgeving in Bouwel, bij Grobbendonk, ligt woonzorgcampus Waterrijk. Directeur Katrin Deknock leidt ons rond in deze comfortabele woon- én werkomgeving. “Mensen die hier voor het eerst komen, vinden het een openbaring.”

“Wij zijn een woonzorgcampus die verschillende modaliteiten biedt”, vertelt Katrin Deknock. “We bieden 80 kamers voor bewoners waarvan 13 herstelverblijven en 28 assistentiewoningen”, klinkt het. Vooral de groene omgeving, met zicht op de vaart, is voor haar een troef, en dit zowel voor bewoners als medewerkers. “Onze campus is niet in een dorp of stad gelegen en als bewoners zich willen verplaatsen, bevindt openbaar vervoer zich op wandelafstand.“

Waterrijk bevindt zich in een landelijke en bosrijke omgeving, maar is tegelijk ook modern. “Onze gebouwen zijn mooi en met veel lichtinval. Ze zijn ruim opgevat en ingedeeld met brede gangen en ruime kamers met de nodige hulpmiddelen en domotica. Dat maakt dat het voor medewerkers ook heel aangenaam is om hier te werken”, aldus Deknock. Het gaat ook om een vrij recente campus, die in november nog maar vier jaar bestaat.

Non-fixatie

Naast de omgeving kenmerkt haar woonzorgcampus zich, volgens haar, om haar non-fixatiebeleid, een beleidslijn van moedergroep Senior Living Group die inhoudt dat bewoners niet in hun vrijheid worden belemmerd. “Er bestaan heel wat vormen van fixatie: zorgverleners zijn er zich niet altijd van bewust zoals het gebruik van bedsponden.”

Deknock pleit voor een focus op welbevinden in plaats van enkel op veiligheid en gaat daarin vrij ver door het hanteren van een opendeurpolicy. “Dat betekent ook dat er zich in het woonzorgcentrum geen gesloten afdeling voor bewoners met dementie bevindt. We kiezen hier bewust voor bewoners die vrij kunnen rondlopen en misschien vallen dan hen te fixeren in een stoel met het risico dat ze depressief worden.”

Woonzorgcampus Waterrijk

“Uiteraard is fixatie soms toch nodig, bijvoorbeeld na een heupoperatie maar het moet gebeuren met de juiste deskundigheid, de juiste middelen en zo kort als mogelijk. In het zoeken naar de beste oplossing dienen zowel de bewoner, zijn familie als alle zorgverleners betrokken te worden.”Zo’n non-fixatiebeleid heeft volgens Katrin Deknock alleen maar voordelen: het resulteert in veel rustigere bewoners wat op zijn beurt bijdraagt tot een ontspannen werksfeer voor medewerkers. “Kortom, een betere zorg en tevredenheid voor iedereen.”

Verse keuken

Op de campus zijn ongeveer vijftig medewerkers aan de slag. “Naast het keuken- en onderhoudspersoneel, zijn dat vooral zorgmedewerkers”, beaamt ze. Voorts zijn er ook nog een kinesist, een ergotherapeut en een animator aan de slag.

Verder benadrukt de directeur ook nog de lekkere maaltijden. “Wij koken elke dag vers in onze eigen keuken en dat wordt erg geapprecieerd door zowel bewoners als medewerkers. Deze laatsten kunnen trouwens een maaltijd bekomen aan gunsttarief. Naast onze ruime, moderne en comfortabele werkomgeving, trachten we hiermee het medewerkers zo aangenaam mogelijk te maken.” In de zomer springen hier ook heel wat wandelaars en fietsers binnen om iets te eten of te drinken in de brasserie met een groot en zonnig terras.Jobs

Een ander argument is de vlotte verbinding. “Wij wonen in een filevriendelijke omgeving. Erg dicht bij gemeenten en steden als Lier, Herentals, Vorselaar of Nijlen. Ideaal voor mensen die dicht bij hun werk aan de slag willen. Voor medewerkers die met de wagen komen, bieden de vele parkeermogelijkheden een extra troef.

Of Waterrijk nog openstaande vacatures heeft? “Wij kunnen altijd nog (nacht)verpleegkundigen gebruiken, net als zorgkundigen”, klinkt het. “Zelf vind ik ons een heel aantrekkelijke werkgever. Ook al zijn wij in de streek, mede omdat we vrij nieuw zijn, nog niet zo bekend. Maar daar willen we, onder meer met een opendeurdag in oktober, zeker verandering in brengen.”

Senior Living Group kiest voor kwaliteit van leven (en werken)

Senior Living Group (SLG) is marktleider in België in de sector van de private residentiële ouderenzorg. Verspreid over het hele land staan meer dan 8.000 medewerkers dagelijks in voor de zorg van meer dan 12.500 bewoners op meer dan 120 verschillende locaties. Ook de thuiszorg en -verplegingsorganisatie OTV Home Care maakt deel uit van de groep. SLG is onderdeel van Korian, de grootste private Europese zorgdroeg.

Woonzorgcampus Waterrijk

“Onze groep heeft als visie dat professionele dienstverlening verder gaat dan zorg alleen. De autonomie en wensen van de bewoners, families en medewerkers staan bij ons centraal”, vertelt Herman Van Ballart, HR Director bij Senior Living Group, die benadrukt dat de groep ook ‘zorg draagt voor zij die zorg dragen’.

“Zo hebben wij aandacht voor de work-life balans, correcte remuneratie, opleidingsmogelijkheden, diversiteit en inspraak via onze tweejaarlijkse medewerkersbevraging”, stelt hij. “Al deze doelstellingen willen we realiseren binnen een financieel gezonde onderneming met een duidelijke focus op de lange termijn.”

Meer info op: www.srliving.be

30 augustus 2019
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook