Evenwicht werk-privé
Vorige

1 van 722

Volgende

Werk-privébalans niet afhankelijk van werkuren of loon

Werknemers zijn niet noodzakelijk meer tevreden over hun werk-privébalans wanneer zij minder lange dagen werken of een hoger loon krijgen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek.
#

Uit een studie van het HR-bedrijf Randstad bij 2.000 werknemers blijkt dat slechts 59 procent van de Britse werknemers tevreden is met het evenwicht tussen hun privé- en werkleven.

De Londenaren zijn net ietsje gelukkiger dan het gemiddelde. 61 procent gaf aan tevreden te zijn met hun werk-privébalans, hoewel ze van alle respondenten de meeste uren per week werken. Ook in bepaalde regio's van het Verenigd Koninkrijk waar de lonen in het algemeen lager liggen, bleek de tevredenheid over de werk-privébalans hoger dan het gemiddelde. Minder uren per week werken of een hoger loon maakt dus niet automatisch gelukkiger.

Verschil in sectoren

Mark Bull, ceo van Randstad UK: "Deze studie bewijst dat minder uren werken of meer geld verdienen niet noodzakelijk leidt tot een beter evenwicht en meer tevredenheid. Een meer integrale aanpak is nodig om belonend werk te creëren dat mensen interesseert en engageert."

In de studie ging Randstad UK eveneens na in welke sectoren men het gelukkigst is. Werknemers zijn naar verluidt het meest tevreden met het evenwicht tussen werk en privé in:

  • nutsbedrijven (94 procent)
  • de vastgoedsector (88 procent)
  • de verzekeringssector (80 procent)
  • de recreatieve sector (80 procent)

De minst tevreden werknemers volgens de studie zijn:

  • accountants (42 procent)
  • personeel werkzaam in de financiële dienstverlening (47 procent)

(nm) – Bron: Cipd.co.uk 

8 juli 2013
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook