Meer/minder verdienen
Vorige

1 van 376

Volgende
Volgend artikel:

In de bouwsector kan je als student meer verdienen

Welke boeken lezen de rijken der aarde?

Nee, veelverdieners lezen niet allemaal hetzelfde boek, maar er tekent zich wel een bepaald leespatroon af. Blijkbaar zit er wel een verschil tussen de leesgewoontes van mensen met een hoog en mensen met een laag inkomen.
#

Tom Corley, auteur van “Rich Habits: The Daily Success Habits of Wealthy Individuals”, is er van overtuigd dat bepaalde dagelijkse gewoontes uiteindelijk de sleutel tot succes zijn. Hij kwam tot de conclusie dat er ook op literair vlak een duidelijke voorkeur bestond.

Uit zijn onderzoek blijkt dat zowel grootverdieners als mensen met een lager inkomen nog steeds graag lezen. Toch slaan ze zeer verschillende boeken open.

Gewoontes van veelverdieners

Zo kiezen de rijken voor boeken waarmee ze zichzelf kunnen verbeteren en bijleren. Een doel dat ook in hun andere gewoontes kruipt. “De rijken zijn gulzige lezers als het gaat over hoe ze zichzelf kunnen verbeteren. Ze lezen zelfverbeteringsboeken, biografieën, boeken over succesvolle mensen, zulke dingen.”

Maar liefst 85% van de grootverdieners zouden volgens Corley twee of meer educatieve boeken per maand lezen, met als voornaamste doel om hun carrière vooruit te helpen. Terwijl maar 11% zou lezen ter ontspanning.

Mentor

Boeken zouden voor veel van deze succesvolle mensen dienen als plaatsvervangende mentor.

24% van de welgestelde mensen die Corley had ondervraagd voor zijn onderzoek bleken een soort mentor te hebben, zoals een inspirerende professor, collega’s en ouders. De meerderheid daarvan gaf dan ook toe hun mentor dankbaar te zijn voor hun rijkdom.

De mensen zonder fysieke mentor gaven toe dat ze zichzelf hadden weten te vormen door boeken te lezen en/of doordat het leven een (harde) leerschool was geweest.

Hoog inkomen versus laag inkomen

Mensen met een lager inkomen lezen vooral om te kunnen ontspannen (79%) en hebben vaker een roman of een detectiveverhaal op hun nachtkastje liggen. Volgens het onderzoek van Corley kiest maar 15% voor educatieve lectuur.

Verder zouden 94% van de rijke mensen niet alleen naar boeken, maar ook naar andere vormen van informatieve lectuur grijpen, zoals kranten, tijdschriften of gewoon op het internet. Bij de armere bevolking zou dit maar 11% zijn.

(sjv) – Bron : Business Insider / Express.be 

9 januari 2015

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook