Testen
Vorige

1 van 5

Volgende

Welk 'Game Of Thrones'-karakter schuilt in jouw collega?

2 februari 2018
Fan van Game of Thrones? Je battles op het werk vinden misschien niet plaats in Kings Landing, toch heb je ongetwijfeld een van de personages herkend in je collega’s. Niet helemaal zeker? Wij helpen je een handje!

1. Directrice Daenerys Targaryn

Is een van je collega’s een geboren leider? Dan is hij of zij dé Daenerys Targaryn van het bedrijf.

Daenerys Targaryn
De ‘moeder van de draken’ is collaboratief en vindingrijk, een snelle leerling en niet gevoelig voor veranderingen. Ze leidt met mededogen en heeft de juiste hoeveelheid moederlijk instinct zonder zich te laten leiden door emoties. Daenerys durft risico’s nemen. Ze is als het ware een selfmade zakenvrouw die misschien wel enkele bruggen heeft opgeblazen om te komen waar ze nu staat.

2. Junior-manager Stannis Baratheon

Als de junior-manager op je werk weinig tegenspraak duldt, dan is de kans groot dat die persoon sterke gelijkenissen vertoont met Stannis Baratheon.

Stannis Baratheon
Met z’n krachtige bondgenoten komt hij een beetje verwaand over. Stannis is koud, heeft weinig empathie en durft zichzelf wel eens overschatten. Zijn autoritaire karakter zorgt ervoor dat hij beslissingen neemt waar hij nooit op zal terugkeren, ondanks de negatieve gevolgen. Kortom: een werknemer met veelbelovende kwaliteiten, die enkel met professionele ontwikkeling maximaal tot ontplooiing komen.

3. Pretbederver Joffrey Baratheon

Iemand die alles in de schoot geworpen krijgt en de werksfeer verziekt? Maak kennis met Joffrey Baratheon.

Joffrey Baratheon
Hij voelt zich geboren om te leiden, maar is er niet de persoon voor. Hij is emotioneel onstabiel, antisociaal, onvolwassen, onbetrouwbaar, roekeloos en achterdochtig. Iemand die je liever niet als collega hebt, aangezien hij ondergeschikten pest tot ze hun ontslag indienen. Hopelijk heb je geen collega zoals Joffrey, want dan klop je best zo snel mogelijk aan bij HR.

4. Sterwerknemer Robb Stark

Succes boeken door samen te werken? Dan heb je ongetwijfeld te maken met Robb Stark.

Robb Stark
Hij werd voor de leeuwen gegooid zonder enige ervaring, maar kon rekenen op de hulp van z’n collega’s om omhoog te klimmen. Robb is een manager die zelfs in moeilijke omstandigheden overeind blijft. Maar om een grotere organisatie te leiden, is een bredere kijk een must.

5. Ongelukkige Balon Greyjoy

Een verbitterde collega die vooral op zichzelf aangewezen is? Dat is dan de Balon Greyjoy van het gezelschap.

Balon Greyjoy
Door de ouderwetse en verouderde ideeën is hij resistent tegen nieuwe benaderingen, processen of systemen. En dat maakt hem prikkelbaar en ongeduldig. Een haatdragende professional die liefst van al hogerop wil geraken, maar niet de invloed en de vaardigheden heeft om te bereiken wat hij wil. Al zou hij met betere interpersoonlijke vaardigheden een stuk succesvoller zijn.

6. De bescheiden Mance Rayder

De Mance Rayder onder je collega’s is de praktische, onopvallende leider.

Mance Rayder
Hij geeft de voorkeur aan een platte organisatiestructuur waarin ruimte is voor een eerlijke, gelijkwaardige dialoog met de ondergeschikten. Hij is voorstander van een meer traditionele stijl van regeren. Perfect om bijvoorbeeld een ngo te leiden, waarbij de gemeenschappelijke overtuiging centraal staat.

(dt/em) - Bron: Manners.nl 

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook